Ostali sportovi

Obrane zauzele čvrst stav

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 05.01.2009.
Obrane zauzele čvrst stav
Foto: EPA

Drugi dan wildcard vikenda u NFL-u nam je donio dvije utakmice u kojoj smo tražili preostale putnike za nastavak doigravanja. Baltimore Ravensi su obranom uništili domaćine iz Miamija, a bolje sreće nije bio ni Adrian Peterson i njegovi Vikingsi, koji se nisu puno naigrali u porazu od Eaglesa...

Doigravanje, wildcard weekend

Rezultati: 04.01.2009.

Miami Dolphins - Baltimore Ravens 9:27

Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles 14:26

Miami Dolphins - Baltimore Ravens 9:27

Miami Dolphinsi bi trebali znati da su pogreške protiv obrane Baltimore Ravensa veoma skupe.

Ukoliko to do sada nisu znali, nakon sinoćnjeg domaćeg poraza 27:9, sigurno imaju bolji uvid u mogućnosti zaista impresivne obrane Baltimore Ravensa. Dodavač Miamija, Chad Pennington, presječen je četiri puta, a Miami je ukupno izgubio pet lopti (u cijeloj sezoni je izgubio svega njih 13). Branič Ravensa, Ed Reed, je dva puta presjekao Penningtona na zaista impresivan način, s tim da je prvo presječeno dodavanje, u drugoj četvrtini, odnio natrag 64 yarde za TD i vodstvo 10:3.

"Nikako mi nije išlo za rukom. Bila je ovo posebna godina i zato ovako boli. Želiš da traje i da vidiš koliko daleko možeš otići.", izjavio je Pennington koji je bacao 25/38, za 252 yarda.

Vodstvo se popelo i na 20:3 u trećoj četvrtini nakon što je napad Ravensa zabio u utakmici u kojoj nije pružio mnogo. Probijač Le'Ron McClain se probio osam yardi za TD. McClain je izgubio jednu loptu na samom početku utakmice, u kojoj su poveli domaćini FG-em Carpentera, ali nakon toga obrana Baltimorea u potpunosti preuzima kontrolu.

Miami je zabio tek jedan TD i to dodavanjem Penningtona za probijača Ronniea Browna od dvije yarde i rezultat 20:9 (uz neuspješnu konverziju dodatnog poena), ali utakmicu u potpunosti zaključuje QB Joe Flacco, probijanjem od pet yardi i vodi svoju momčad u sukob s Titansima sljedeće subote.

Flacco je upotpunio tek devet dodavanja (135 yds), ali i pažljivo čuvao loptu, te mudro pustio svojoj obrani da obavi ostatak posla. Hvatač Mason je uhvatio četiri lopte, a punter Koch je odličnim ispucavanjima dodatno otežavao posao Penningtonu i njegovom napadu koji u 33 minute posjeda, zaista nije uspio učiniti mnogo.

"Naša nam je obrana danas dala gomilu prilika. Rade to cijelu godinu. Sjediš sa strane i očekuješ to. Navikneš se i tražiš to na svakoj akciji. Danas su bili uspješni na svakoj akciji.", pohvalio je 23-godišnji Flacco svoju obranu Osim Reeda, dodavanja su presjekli i Leonhard, te Washington.

U međuvremenu je izglasan i trener godine. Mike Sparano, trener Dolphinsa, završio je drugi u glasovanju, s bodom zaostatka za trenerom Falconsa, Mikeom Smithom, koji je ove godine odnio tu prestižnu titulu.

Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles 14:26

Glasni i rasprodani Metrodome nije pomogao domaćinima iz Minnesote ugrabiti pobjedu protiv raspoloženih Eaglesa.

Prva četvrtina je zaključena s dva FG-a Akersa koji je doveo Eaglese u vodstvo 6-0. Adrian Peterson je zatim TD probijanjem od 40 yardi još jednom pokazao zašto je prvi probijač lige. Ipak, prednost Vikingsa (7-6) je kratko trajala jer je Akers zabio svoj treći FG u poluvremenu, a zatim je branič Asante Samuel presjekao dodavanje Jacksona i vratio ga 44 yarde za TD i vodstvo 16:7

Do kraja poluvremena su Vikingsi postigli važan TD (polaganje Petersona od tri yds) za povratak u utakmicu i smanjenje vodstva Philadelphije na 16:14. QB Eaglesa, McNabb, presječen je na jednom dubokom dodavanju (Griffin) pa se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

Jackson i napad Vikingsa, nikako nisu mogli nadigrati obranu Philadelphia Eaglesa, koja u drugom poluvremenu nije primila ni jedan poen. Do tada rezervirani probijač Philadelphije, Brian Westbrook, pretvorio je kratko dodavanje McNabba u TD od 71 yarde, što je riješilo pitanje pobjednika koje je potvrdio i Akers svojim field goalom, dvije minute prije kraja, za konačnih 26:14.

"Svaki put kada imate priliku dati loptu igraču kao Westbrook, trebate mu dati priliku u prostoru ili protiv bilo kojih braniča, osjećate se udobno u takvom dvoboju.", pohvalio je McNabb svog probijača koji je završio sa svega 38 yardi probijanja, ali je fantastično odigrao na toj akciji dodavanja.

Sam McNabb osvojio 300 yardi (23/34), uz jedan TD i jednu presječenu loptu. Prva meta mu je bio TE Celek, koji je završio sa šest uhvaćenih dodavanja, a tu je bio i Avant s pet hvatanja, s tim da su McNabbu puno bolje polazila za rukom kraća dodavanja.

Dodavač Vikingsa, Vincent Jackson, je bacao 15/35 (164 yds) i uz jednu presječenu loptu, te bez TD-a.

"Mislim da smo ga uznemirili kako je utakmica odmicala. Trebao se brzo rješavati lopte i kretati. Vjerojatno mu je bilo usko od svog tog pritiska.", objasnio je DE Trent Cole.

Branič Vikingsa, Jared Allen, je u utakmici dva puta rušio McNabba i jednom mu izbio loptu iz ruke, što je Vikingsima dalo relativno dobru poziciju na terenu, ali napad to nije znao iskoristiti i ispali su već nakon prve serije.

Eaglesi su ovom pobjedom izborili utakmicu drugog kruga doigravanja protiv rivala New York Giantsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!