Ostali sportovi

Sproles i Rivers u ostavi za metle

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 05.01.2009.
Sproles i Rivers u ostavi za metle

San Diego Chargersi su saznali svoga protivnika u drugom krugu doigravanja - Pittsburgh Steelersi. Postavlja se pitanje da li će ta obrana uspjeti zaustaviti "malog" Darrena Sprolesa. Ako ćemo vjerovati dodavaču Riversu, Steelersi će imati težak posao...

Chargersi su u doigravanje ušli u velikom stilu, a jednom kada su ušli, namjeravaju se zadržati unutra što duže.

Najvažnija je stvar da igramo s puno samopouzdanja. Mnogo toga se može reći za utakmicu u koju se ulazi nakon što ste prošli kroz teško razdoblje i niste sigurni da možete pobijediti neizvjesnu utakmicu. To nam je nedostajalo (u studenome). Vidjevši što smo napravili prošlih nekoliko tjedana, sada imamo tu sigurnost.", smatra DE Luis Castillo, čiji su Chargersi kod kuće pobijedili favorizirane Coltse 23:17 u produžetku prvog kruga doigravanja.

Izbacili su MVP-a lige Peytona Manninga i njegove Coltse koji su na Qualcomm stadion stigli s nizom od devet uzastopnih pobjeda.

"Pobjede donose samopouzdanje.", potvrdio je dodavač Patrick Rivers, koji je u utakmici imao 217 osvojenih yardi i jedno presječeno dodavanje.

"Napravili smo odličan posao u obrani. Iako smo dopustili puno yardi, imali smo odlično zadržavanje na samoj gol liniji. U napadu smo propustili neke prilike", sažeo je pobjedu trener Norv Turner koji je svoje igrače uspio mobilizirati nakon što su pali u jednom trenutku sezone na omjer 4-8.

Junak večeri je probijač Darren Sproles koji je fantastično uskočio umjesto ozlijeđenog Tomlinsona i svojoj momčadi prikupio 328 yardi svojim probijanjima, hvatanjima i returnovima. Bilo ga je zaista svugdje, a izgubljena lopta na gol liniji Coltsa ga nije pokolebala. Znao je da će dobiti novu priliku i dobio ju je u produžecima kada je probijanjem od 22 yarda (svojim drugim touchdownom utakmice) izbacio Coltse iz doigravanja.

"Trenutno je u teretani, umotan u led. Pustit ćemo ga u petak (na trening). Bio je potpuno iscrpljen. Da sam mu dao loptu još koji put, učinio bi sve što može da dođe do zadnjeg polja. Nevjerojatan je to momak i ovaj će se tjedan puno odmarati.", komentirao je Turner stanje Darrena Sprolesa.

Na pitanje novinara da li smatra da bi mogao srušiti Sprolesa kada bi njih dvoje bili zatvoreni u ostavi za metle, Rivers odgovara: "Ne! Ne bi mogao ni da smo u telefonskoj govornici"

Učinak Sprolesa je bio prisutan kroz cijelu sezonu, ali je njegova eksplozija stigla u najbolje moguće vrijeme. Ozljeda prepona prvog probijača, LaDainiana Tomlinsona, je puno ozbiljnija nego što se mislilo i on je tek nekoliko puta izišao na teren prije nego je postalo očito da tu večer Chargersi neće moći računati na njega.

"Očito je da nisam mogao igrati. Da sam mogao, igrao bi", pojednostavnio je Tomlinson i dodao: "Zabrinut sam za svoje zdravlje. To je medicinski problem. To je sve što ću reći. Nisam doktor i neću ovdje glumiti da jesam", odgovorio je na pitanja o stanju svojih prepona.

Iako je službeni stav Chargersa da ozljedu Tomlinsona preispituju "dan za danom", još je i prije utakmice s Coltsima procurilo da je ozljeda ovog elitnog probijača mnogo teže prirode nego što Chargersi priznaju.

"Da vam budem iskren, nisam siguran", odgovorio je Turner na pitanje o tome hoće li se Tomlinson oporaviti tokom tjedna.

Nedjeljne utakmice wild card vikenda otkrile su da će Chargersi sljedeće nedjelje gostovati u hladnom i snježnom Pittsburghu, čija je obrana do sada bila jednostavno neprobojna. Sproles je vjerojatni starter i zasigurno će trener Mike Tomlin sa svojim timom imati puno posla ovaj tjedan, pripremajući zamke za ovog fantastičnog probijača.

Sažeci pobjede Chargersa protiv Coltsa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!