Rukomet

Za Slovence spremni - zvižduci

Ivana Strahija • ponedjeljak, 05.01.2009.
Za Slovence spremni - zvižduci
Foto: FaH

U zagrebačkoj Areni se glas publike digao unisono kad je trebalo pokuditi slovenskog delegata utakmice Hrvatska - Rusija, a ništa manje ne očekuje se u petak 9. siječnja kad nam u goste, ovaj put u splitsku Spaladium Arenu stiže cijela rukometna reprezentacija.

Upravo zato čudi želja stručnog stožera Hrvatskog rukometnog saveza na čelu s izbornikom Linom Červarom da se generalka za Svjetsko prvenstvo igra protiv Slovenaca. No, kako se može parafrazirati Červarova izjava na jednoj lokalnoj televiziji, treba "širiti bratstvo i jedinstvo", odnosno dobre odnose sa susjedima, što se sporta tiče. Teritorij Lino - ne da.

Sa čisto sportske strane i mimo sasvim izvjesnih zvižduka, Slovenci u Split stižu pokunjeni, jer za njih na ovoj svjetskoj smotri mjesta nema. Po najavama dolaze s drugom postavom, odnosno tek nekolicinom A reprezentativaca, pa je možemo reći upitno koliko će ta utakmica moći poslužiti našim rukometašima.

No, treba "skresati" 21 na 16. Jedan od 16 sigurno će biti Ivano Balić, čije je ime na Červarovoj listi, ali i svakog ljubitelja rukometa, upisano zlatnim slovima. Naš proslavljeni rukometaš lagano trenira, a kako je nedavno rekao izbornik, bit će ga teško držati na klupi kad počnu odbrojavati prve minute službenih utakmica.

Balić je vidljivo impresioniran Spaladium Arenom, kaže kako je Split zavrijedio takvu dvoranu. Ne priča se više puno o rukometnom domu u Zagrebu, bolje je neke stvari ostaviti na miru, barem dok ne prođe Svjetsko prvenstvo.

Nakon trkačkih trenera na Poljudu, kao i na pomoćnom terenu dvorane, održali su naši rukometaši i svoj prvi trening na glavnom borilištu Spaladium Arene, kojeg pokriva basnoslovno skupa IHF podloga. Svi od reda zadovoljni su uvjetima, a na podlogu će se lako priviknuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!