Rukomet

Split poludio za rukometom

Bernard Jurišić • petak, 09.01.2009.
Split poludio za rukometom
Foto: Bruno Karadža

Danas od 20:15 sati hrvatska rukometna reprezentacija igra svoju posljednju pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva koje počinje za točno tjedan dana. Bit će to "vatreno krštenje" splitske Spaladium Arene, u gradu koji je potpuno poludio za rukometom...

Momčad koju je izbornik Lino Červar odredio za pohod prema vrhu na Svjetskom rukometnom prvenstvu koje će se od 16. siječnja do 1. veljače igrati u našoj zemlji, danas ima svoju posljednju provjeru. Nakon zagrebačko-osječkog dvomeča s Rusima, u Splitu će se večeras od 20:15 sati našim rukometašima sučeliti Slovenci.

Nakon što su u srijedu u opticaj puštene besplatne ulaznice za utakmicu, u Splitu je rukomet postao glavna tema svih razgovora. I jučer i danas ulaznice su najtraženija roba, a mnogi su razočarani raspodjelom koja je za "šire građanstvo" namijenila samo 3.000 od 12.000 koliki je kapacitet nove Spaladium Arene.

Ipak, na različite načine mnogi su uspjeli doći do vrijednog papirića, koje su dijelile radio postaje, razne Udruge, pa čak i političke stranke. Na otvorenom treningu u srijedu bilo je oko 4.000 gledatelja, a jagma za ulaznicama za prijateljski susret svjedoče da je Split zahvatila prava rukometna ludnica.

Izbornik Červar na raspolaganju će imati sve igrače koje je doveo u Split na pripreme, a vjerojatno će poneku minutu pokloniti i Ivanu Baliću, koji se uspješno oporavlja. "Nisam očekivao da će Split zahvatiti ovakva euforija i da ćemo postati centralni događaj i prije nego što je počelo SP", priznao je izbornik i otkrio da razmišlja o nekim taktičkim inovacijama, poput igranja bez pivota.

"Protivnika treba iznenaditi, udariti na mjesta gdje on to najmanje očekuje i uvijek tražiti nešto novo. Želimo pobjedu protiv Slovenije, želimo pobjedu u svakoj utakmici jer to jača naš pobjednički karakter".

Spaladium Arenu će tako otvoriti rukometaši, baš kao i zadarski Višnjik, zagrebačku Arenu i osječki Gradski vrt. Bit će to pravi spektakl pred krcatim tribinama i generalna proba za naše rukometaše, ali i organizatore koji su utakmicu protiv Slovenije shvatili kao "malo SP".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!