Košarka

Zagreb iznenadio Ukrajince

Branimir Korać • srijeda, 07.01.2009.
Zagreb iznenadio Ukrajince
Foto: Davor Sajko

Unatoč neigranju Ante Tomića, košarkaši Zagreba slavili su na gostovanju u Ukrajini kod Himika. Pobjedu protiv ukrajinskog predstavnika Zagreb je ostvario slavivši 70:62...

Muke po Zagrebovu struku nastavljene su i prije utakmice s Himikom. U Ukrajinu su otputovali oslabljeni za Antu Tomića i Jakova Vladovića, u kompletnom postavu vjerojatno prvog dvojca Zagreba. No unatoč tome Zagreb je uspio doći do pobjede 70:62 koja ga izjednačava s Ukrajincima na omjeru 2-3.

Od samog početka susreta Zagreb se postavio čvrsto pokazavši kako ga izostanci igrača neće spriječiti u nakani da uzme pobjedu. Nakon šest minuta igre predvođeni vrlo dobrim Lukom Žorićem Zagrebaši su došli do prve osjetnije prednosti povevši 13:6. Serijom 5:0 domaćin je smanjio zaostatak, ali do kraja prve četvrtine Zagreb je ipak iskontrolirao rezultat.

Od 12. do 17. minute Zagrebova obrana odlično funkcionira i gosti rade seriju 11:1 koja ih odvodi do visokih 30:18. Himik tada radi 8:0 i smanjuje na minus četiri, ali Rahimić, Drezga i Simon do kraja prvog poluvremena vraćaju Zagreb na dvoznamenkastu prednost.

Treća četvrtina protekla je posve u znaku Zagreba koji je povećavao prednost i u 27. minuti došao i do najviših 55:38. Međutim, u narednih pet minuta slijedi razdoblje u kojem gosti bilježe pogrešku za pogreškom, a Himik radi 16:1 za smanjenje na svega dva poena zaostatka.

Rahimić, Simon i Žorić ipak ne dopuštaju Himiku potpuni preokret, odvode Zagreb na 63:55 dvije i pol minute prije kraja susreta i naš predstavnik uspijeva do kraja sačuvati prednost i upisati pobjedu.

Kod Zagreba najistaknutiji bili su Kruno Simon s 15 poena te Dijan, Žorić i Rahimić s po deset poena. Kod domaćina Kelly je ubacio 17, a Jackson 14 poena.

Eurochallenge skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Galatasaray80:68Dexia Mons-Hainaut
Khimik62:70Zagreb
1Dexia Mons-Hainaut 42+63
2Galatasaray 42+36
3Zagreb 24-49
4Khimik 24-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!