Rukomet

Galerija: Dobra generalka pred 12.000 navijača

Bernard Jurišić • petak, 09.01.2009.
Galerija: Dobra generalka pred 12.000 navijača
Foto: Bruno Karadža

U prekrasnom ambijentu pred 12.000 gledatelja u novootvorenoj splitskoj Spaladium Areni, hrvatska rukometna reprezentacija odradila je posljenju provjeru pred nastup na Svjetskom prvenstvu i pobijedila Sloveniju 34:32...

HRVATSKA - SLOVENIJA 34:32 (18:13)

Split, Spaladium Arena, 12.000 gledatelja.
Suci: Gubica i Milošević (Hrvatska)

HRVATSKA: Alilović, Losert, Pešić - Šprem 1, Vori 6, Zrnić 2 (1), Metličić 1, Balić 2, Lacković 5, Ćupić 5 (4), Ninčević, Anušić, Špoljarić, T.Valčić 4, Duvnjak 4, Buntić 2, Horvat, Hrvatin 2, J.Valčić, Kopljar, Gojun. Izbornik: Lino Červar

SLOVENIJA: Rezar, Barišić, L.Žvižej 6 (1), Mlakar 1, Gaić 8, Natek, Budišek 2, Zorman 3, Bilbija 3, Konečnik, Kozomara, Miklavčić 1, Prošt, M.Žvižej 5, Špiler 3. Izbornik: Miro Požun

Jagma za ulaznicama za prijateljski susret kojim su rukometaši Hrvatske i Slovenije otvorili Spaladium Arenu, dali su naslutiti da će večerašnji spektakl uistinu imati nezaboravan dekor. Pred 12.000 gledatelja hrvatski rukometaši pobijedili su Sloveniju i najavili dobre vijesti na Svjetskom prvenstvu koje za tjedan dana počinju utakmicom protiv Južne Koreje u Splitu.

Novu splitsku Arenu pogotkom je otvorio Slovenac Gajić, a prvi naš pogodak djelo je Vedrana Zrnića u 3. minuti. Nakon početnog minimalnog vodstva gostiju, serija od tri pogotka Tončija Valčića od 21. do 23. minute doniijela je Hrvatskoj prvo značajnije vodstvo 13:10, koje naši igrači više nisu ispuštali do kraja.

Na zadovoljstvo hrvastskih navijača, napade naših tijekom velikog dijela utakmice vodio je Ivano Balić. Izbornik Červar poštedio ga je obrambenih zadaća, a Ivano je dobro izgledao i najavio da bi trebao biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Pred kraj prvog poluvremena, naši su pojačali prednost i na odmor otišli s pet pogodaka prednosti - 18:13.

Drugi dio otvorili smo dobro, prednost je narasla do 23:16 kontrom Šprema u 36. minuti. Prekrasna je bila atmosfera, pjevalo se i navijalo, a nije nedostajalo ni duhovitog "podbadanja" Slovenaca skandiranjima "Nikad neću kupit vinjetu" i "Kupujmo hrvatsko".

Červar je krenuo u isprobavanje nekih novih taktičkih varijanti, ali vrlo brzo pojavio se problem koji nas prati na većini velikih natjecanja - previše pogodaka primljenih u kontri nakon što zabijemo. Slovenci su "mic po mic" grickali našu prednost i tri minute prije kraja su stigli na samo gol zaostatka - 31:30. Zaprijetili su Slovenci do same završnice, ali dvije "bombe" Lackovića i jedna važna obrana Alilovića ipak su osigurale pobjedu Hrvatskoj - 34:32.

Nije to bila impresivna predstava naše reprezentacije, no nije se ni očekivalo da već sad budu u punoj formi. Ima tu još dosta stvari za popraviti, a utakmica sa Slovencima zasigurno je našem stožeru otkrila još neke stvari na kojima će se morati poraditi. U svakom pogledu - uspjela hrvatska generalka pred 12.000 navijača u Spaladium Areni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!