Zimski sportovi

"Da sam ovo očekivala? Baš i ne..."

Antonija Pavlić • subota, 10.01.2009.
"Da sam ovo očekivala? Baš i ne..."
Foto: Nikola Movrić

Bio je to definitivno pravi slovenski dan na Pohorju. Tina Maze je publiku oduševila osvojivši prvo mjesto, Mateja Robnik je u cilj stigla 14., dok se njezina mlađa kolegica iz reprezentacije smjestila na 15. poziciju. Prava najava mogućnosti na sutrašnjem slalomu...

"Bez uspjeha domaćih skijašica zadržati utrku u kalendaru Svjetskog kupa vrlo je teško", u predvečerje je mariborskog veleslaloma govorio direktor skijaške slovenske reprezentacije Tone Vogrinec. I ako je doista u pravu, onda se Slovenci, još neko vrijeme bar, ne moraju brinuti o održavanju tradicionalne Zlatne lisice.

Slovenske "tekmovalke" danas su naime ostvarile odlične rezultate. Uz Tinu Mazu na prvom tu je i 14. Matea Robnik te 15. Maruša Ferk, a imati tri skijašice u najboljih 15 na svojoj utrci i nije mala stvar.

Vezane vijesti

Odmah je poslije prve pobjede nakon Semmeringa 2005. vidno presretna Tina Maze slovenskim novinarima rekla: "Nisam mislila da ću slaviti danas. Znala sam da sam u dobroj formi, da sam dobro pripremljena, no da ću pobijediti? To mi nije bilo ni na kraju pameti. Konačno mi se posrećilo pa sam odvozila dvije jako kvalitetne vožnje. Usto je i podloga bila odlična, omogućavala je i onima s visokim startnim brojevima da se probiju i naprave odlične rezultate. Jako dobro poznajem ovu stazu te sam stoga mogla dobro rasporediti snagu."

Uz čast koja pripada pobjednici i veliko zadovoljstvo sedmom pobjedom u karijeri, 25-godišnja je Slovenka u džep pospremila i 27.000 eura: "Ovo je pobjeda za moj tim, ponajprije za mog trenera koji se jako trudi oko mene i vjeruje da mogu."

Spomenuti Marko Jurjec u slovenskom je timu specijaliziran za tehničke discipline: "Najsretniji smo naravno zbog Tininog povratka na vrh, no ne smijemo zaboraviti niti da imamo i Mateu i Marušu u prvih 15. Pokazale su bolju formu nego u prošlim utrkama i zbog toga sam iznimno zadovoljan. Što se tiče Tine, ona je znala što ju čeka, imala je puno motivacije, znala da može napraviti dobar rezultat. I napravila ga je."

Njezin je serviser i koordinator rada Andrej Perovšek također bio izvan sebe od sreće: "Pobjeda u Mariboru je nešto što se ne može opisati, prava nagrada za sav uloženi trud. Jednostavno nemam riječi za to što je učinila."

Sama je Tina pak na konferenciji za medije nakon utrke bila puno staloženija i realnija od svojih kolega iz reprezentacije: "Idemo korak po korak, od utrke do utrke. Rezultati su dobri, željela bih samo da se počnem redovito plasirati među prvih deset. U Mariboru mi se posrećilo pa sam se pridružila eliti. " Na pitanje o raspodjeli novčane nagrade Tina nije htjela odgovarati, ili je bolje rečeno, bila vrlo kategorična: "Ostavimo to za neki drugi put."

I ostale su dvije Slovenke slijedile Mazin put i upisale odlične rezultate: "Nisam toliko dobro odvozila prvu vožnju no ipak sam zadovoljna ostvarenim. Poseban je osjećaj skijati kod kuće, pred svojom publikom koja cijelo vrijeme navija za tebe i bodri te", pričala je Mateja Robnik.

Maruša Ferk je u cilj pak stigla odmah poslije Mateje: "Iznimno sam zadovoljna s obje vožnje danas. Ovaj rezultat puno obećava prije sutrašnje slalomske utrke. Skijanje ispred svoje publike je stvarno nešto posebno. Ne može se opisati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!