Zimski sportovi

"Sigurna sam u sebe"

Antonija Pavlić • nedjelja, 11.01.2009.
"Sigurna sam u sebe"
Foto: Kristijan Komarica

Maria Riesch je u šestom slalomu sezone u Mariboru već u prvoj vožnji došla sasvim nadomak četvrtoj uzastopnoj pobjedi, s kojom bi najvjerojatnije stvari vezane uz osvajanje Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini učinila puno jasnijima...

Zamršenu je situaciju u slalomu Svjetskog kupa za skijašice polako, počevši s trijumfom u Zagrebu, počela rasplitati izvanredna all-rounderica iz njemačkog Garmisch-Partenkirchena, Maria Riesch. Riesch se s brojem tri iz startne kućice elegantno "bacila" na glavu, te profitirala postigavši 1.29 stotinki prednosti pred prvom pratiteljicom, Austrijankom Kathrin Zettel.

"Ne znam kako uspijevam skijati ovako dobro. Jednostavno se osjećam jako sigurna u sebe, mogu napadati stazu onako kako želim.", pokušala je objasniti odmah poslije prve vožnje slaloma Zlatne lisice Njemica.

"Uvjeti na stazi su danas bili prilično teški, staza je ledena no meni to fantastično odgovara. Pustila sam skiju i to je bilo to. Nikakvih problema nije bilo, niti ih je moglo biti."

Misli o osvajanju Malog kristalnog globusa kao i o četvrtoj uzastopnoj slalomskoj pobjedi prolongirala je ipak za popodnevnu utrku: "Bilo bi sjajno uzeti i četvrtu pobjedu za redom ovdje, no tek moram odvesti drugu vožnju pa ćemo vidjeti."

Sjajna je Njemica, usput, svim nezadovoljnicama danas, uključujući i svoju najveću konkurenticu koja je odvezla vrlo lošu prvu vožnju, Lindsey Vonn, otkrila tajnu uspjeha na mariborskoj stazi: "Važno je ostati koncentriran i pronaći neku sredinu između agresivne i sigurne vožnje. Osjećam se prilično sigurno i vjerujem da mogu obraniti mjesto iz prve vožnje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!