Košarka

Zadrane čeka pravi izazov

Goran Markuš • srijeda, 14.01.2009.
Zadrane čeka pravi izazov
Foto: Bruno Karadža

Pobjedom protiv ASK Rige Zadrani su se probili u TOP 16 Eurokupa, no pravi problemi tek dolaze jer Unics Marka Popovića i Krešimira Lončara, Turk Telekom i Benetton Sandra Nicevića zasigurno će dati sve od sebe kako bi upravo oni izborili nastup u samoj završnici Eurokupa...

Unics Kazan

Nakon malih problema u prvom pretkolu iza Rusa je odlična sezona u Eurokupu. Sa šest pobjeda u skupini Unics je uvjerljivo završio na prvom mjestu skupine B te u novoj skupini potpuno opravdano slove kao glavni pretendenti za prolazak u samu završnicu Eurokupa.

Prije dvije sezone zaustavio ih je kasniji prvak Eurokupa, Real Madrid dok se prošle sezone nakon vrlo lošeg starta Kazan vratio na najbolji mogući način i ponovno osigurao prolazak u TOP 8 čime su još jednom dokazali svoju kvalitetu i ozbiljnost.

Fantastične nastupe Marka Popovića spriječila je manja ozljeda, a veliku ulogu u klubu ima još jedan Hrvat, Krešimir Lončar koji iz susreta u susret igra sve bolje. Međutim, ovosezonskim nastupima u Eurokupu posebno se izdvojio Tariq Kirksay koji bi ujedno trebao biti glavni adut momčadi i u narednim utakmicama.

Turk Telekom

Nakon prošle sezone, najbolje u klupskoj povijesti, Turk Telekom vrlo je ozbiljan kandidat za samu završnicu Eurokupa. Zanimljivo je spomenuti kako su u svojoj debitantskoj sezoni ostali bez pobjede da bi se već u narednoj na leđima fantastičnog Michaela Wrighta probili sve do prve eliminacijske runde kada zbog ozljede ostaju bez Wrighta što rezultira ispadanjem već u četvrtfinalu Eurokupa.

Budućnost Telekoma ponovno je na fantastičnom Wrightu, no ove sezone nije sam. Sjajni dvojac Erwin Dudley - Kennedy Winston odradio je nekoliko odličnih utakmica i uz Michaela bit' će glavna pokretačka snaga turskog kluba.

Benetton Basket Tamoil

Dva poraza u posljednje dvije utakmice stajale su Benetton prvog mjesta u skupini. Međutim, zanemarimo li mali pad koncentracije kod proslavljenog kluba iz Trevisa moramo priznati kako je riječ o i više nego respektabilnoj momčadi koja s pravom cilja na prolazak u TOP 8.

Nakon dvije tranzicijske godine Benetton je napokon posložio momčad i ponovno računa na konkretne rezultate. S Garyjem Nealom i našim Sandrom Nicevićem na čelu Talijani će zasigurno oštro krenuti već u prvoj utakmici protiv Kazana, a pobjeda bi im uz rezultatsku donijela i veliku psihološku prednost uoči same završnice Eurokupa na koju svi u klubu računaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!