Košarka

Markota promijenio klub

Branimir Korać • četvrtak, 15.01.2009.
Markota promijenio klub
Foto: Bruno Blumenschein

Damir Markota više nije član ViveMenorce. Naš reprezentativac napustio je momčad u kojoj je dijelio svlačionicu s Marijem Stojićem i Marinom Baždarićem te preselio u Iurbentiju Bilbao gdje će mu društvo praviti Marko Banić i Drago Pašalić...

"Sadržajna" sezona za Damira Markotu se nastavlja. Nakon početnih problema s ozljedom zbog koje je propustio Olimpijske igre u Pekingu, Markota je potpisao za Cibonu, međutim u dresu zagrebačkog kluba nije odigrao niti jednu utakmicu. Zbog nediscipline je odstranjen iz momčadi te je ugovor raskinut.

Ipak, Markota je našao angažman neposredno nakon početka sezone i to u ACB ligašu Menorci gdje su ga dočekali Mario Stojić i Marino Baždarić. Međutim, u Menorci se nije naigrao. Odigrao je svega pet utakmica s prosjekom od 1.4 poena i 1.2 skoka, premalo za igrača njegove reputacije.

Pomalo je neočekivano došla vijest kako je jutros uprava Iurbentije iz Bilbaoa predstavila Markotu kao novog igrača ovog kluba. Markota je angažiran do kraja sezone prvenstveno zbog lošijih igara Reckera i Lewisa od kojih se puno više očekivalo.

Markota je tako dobio priliku spasiti sezonu koja je zasad među najlošijim otkad je postao profesionalac. U Iurbentiji u što bržoj prilagodbi pomagat će mu gazda momčadi Marko Banić te Drago Pašalić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!