Košarka

U Podgoricu s porazom

Ivor Krapac • četvrtak, 15.01.2009.
U Podgoricu s porazom
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cibone zaključili su nastup u prvom krugu Eurolige porazom u Avellinu. Utakmica koja nije imala značaja za rasplet skupine A riješena je u završnici, a Cibosima preostaje što prije zaboraviti na poraz i okrenuti se važnom gostovanju kod Budućnosti u regionalnoj ligi, u nedjelju u Podgorici...

S omjerom 5-2 nakon prvih sedam kola, Cibosima se uoči završnice prvog kruga otvarala prilika i za više, no porazi od Olympiacosa i kod kuće protiv Unicaje učinili su večerašnji susret nevažnim za konačni plasman. I Avellino je bio u sličnoj, podjednako rasterećenoj poziciji s obzirom da su se još ranije oprostili od nada u drugi krug, a u takvoj situaciji reagirali su nešto bolje i slavili sa 79:75.

Prva četvrtina nije izgledala loše iako su je Cibosi započeli pomalo usporeno. U prvim minutama domaći su uz pet poena Tušeka došli do 7:2, da bi u nastavku praktički svi igrači iz Cibonine startne petorke (Calloway, Kus, Rozić, Andrić, Prkačin) ugradili svoj djelić zasluga u preokretu na 18:13 nakon prvih deset minuta. Napadački se nije istaknuo jedino Marin Rozić, no on je ionako gazda u obrani, a u tom segmentu je sve izgledalo bolje nego kad ga je u drugoj dionici zamijenio Alan Anderson.

Anderson je, doduše, bio bolji u napadu, ali u obrani je ispao nekoliko puta ubrzo po ulasku na parket. No, nije bio samo on - Homan i Šundov, koji su ušli umjesto Andrića i Prkačina, ostavili su priličan propuh pod obručem, što je serijom poena kaznio Eric Williams, glavni adut domaćina u brzom povratku u potpuni egal.

Williamsu se u tom razdoblju pridružio Diener, čovjek s klupe, a čim su Cibosi ušli u mlin pomalo divlje, neorganizirane igre u napadu i nanizali nekoliko izgubljenih lopti, domaći su se odvojili. Na poluvrijeme su otišli s pet poena prednosti na semaforu (41:36).

Po povratku iz svlačionica oba su trenera počela dosta miksati s petorkama. Velimir Perasović isprobavao je različite kombinacije, dok je Zare Markovski do kraja utakmice na klupi ostavio dotad najboljeg Williamsa, a još prije toga, nakon prve četvrtine, više nije računao ni na iskusnog razigravača Travisa Besta, koji u svojim minutama ionako nije pokazao puno.

U trećoj četvrtini nismo zabilježili veće rezultatsko odvajanje na bilo kojoj strani, a slično je išlo i u posljednjih deset minuta - sve do odluke u završnici.

Na ulasku u posljednju minutu Cibona je gubila s poenom zaostatka (73:72), da bi Diener potom nakon skoka u napadu ubacio za 75:72, a Calloway odgovorio pogođenim prvim slobodnim za 75:73. Drugo je promašio, Anderson je imao dvije dobre prilike zabiti iz odbojke nakon skoka u napadu, ali nije uspio - odmah potom napravio je i petu osobnu, poslavši Nikolu Radulovića na crtu slobodnih, a Radulović nije zadrhtao (77:73).

Calloway je svojim slobodnima približio Cibose na 77:75, no to je bilo sve. Radulović je na drugom kraju terena ostao potpuno zaboravljen, nije mu bilo teško zakucati za završnih 79:75.

Domaće je s 20 poena i osam skokova vodio večeras vrlo raspoloženi Drake Diener. Eric Williams ostao je na 14 poena i sedam skokova, a Chris Warren, iako ga se nije puno vidjelo, pridodao 12 poena i također sedam skokova, uz četiri asistencije.

Cibose je s 20 poena, devet skokova i četiri asistencije vodio Earl Calloway, a vrijedi izdvojiti i dobro izdanje Nikše Prkačina (17 poena, četiri skoka), koji se razigrao u drugom poluvremenu. Alan Anderson završio je s 14 poena.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Sidigas Avellino79:75Cibona
Olympiakos68:78Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga92:69Maccabi Tel Aviv
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!