Košarka

Unicaji jedinica, Olympiakos osramoćen

Branimir Korać • četvrtak, 15.01.2009.
Unicaji jedinica, Olympiakos osramoćen
Foto: EPA

Posljednje kolo skupine A Eurolige donijelo je pobjedu Unicaje na domaćem terenu protiv Maccabija za potvrdu prvog mjesta u skupini te neočekivan domaći poraz Olympiakosa od Le Mansa...

Najzanimljiviji dvoboj desetog kola skupine A Eurolige igran je u Malagi. Unicaja je ugostila Maccabi tražeći pobjedu za oproštaj od prvog kruga i potvrdu prvog mjesta u skupini uoči ždrijeba koji će se održati u ponedjeljak.

Na vrućem terenu u Malagi, domaćin je posve dominirao. Vodio je cijelim tijekom susreta nakon što je Maccabi poveo 1:0. Unicaja je tada napravila veliku seriju 21:3 i već do kraja prve četvrtine utakmicu okrenula na svoj mlin. Ništa se nije promijenilo u nastavku susreta. Početkom drugog poluvremena Unicaja se posve odvojila i krenula prema visokoj pobjedi. Na kraju su slavili s uvjerljivih 92:69.

Vezane vijesti

U domaćem sastavu najistaknutiji su bili Boniface NDong s 15 poena i pet blokada te Marcus Haislip s 12 poena i pet skokova. Kod Maccabija po 13 poena ubacili su Marcus Brown i Omri Casspi.

Olympiakos se osramotio u svojoj dvorani izgubivši od najlošije momčadi skupine Le Mansa. Francuzi su slavili 78:68, a pobjedu su osigurali odličnim otvaranjem drugog poluvremena kada su uhvatili Grke na spavanju.

Na poluvremenu je Olympiakos imao minimalnu prednost 31:30, a Le Mans je pobjedu počeo osiguravati sredinom treće četvrtine kada Spencer, Chase i Koffi rade seriju 12:2 i odvode Le Mans do prednosti 55:44. Najbliže što se Olympiakos uspio približiti bilo je na minus pet u samoj završnici susreta, ali skok Bluthenthala u napadu nakon promašenog slobodnog bacanja Chasea završio je priču. Bluthenthal je ubacio oba bacanja i donio Le Mansu pobjedu.

Dewarick Spencer s 20 poena predvodio je goste, a Alain Koffi dodao je 15 poena i 13 skokova. Kod Olympiakosa Yotam Halperin ubacio je 15 poena uz šest ukradenih lopti, a 15 poena ubacio je i Lynn Greer. Nikola Vujčić igrao je 19 minuta i ubacio osam poena (4/5) uz tri asistencije i dva skoka.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Sidigas Avellino79:75Cibona
Olympiakos68:78Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga92:69Maccabi Tel Aviv
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!