Tenis

Karolina spasila dan

Ivor Krapac • subota, 17.01.2009.
Karolina spasila dan
Foto: Davor Sajko

Karolina Šprem bit će jedina hrvatska predstavnica u glavnom ždrijebu ženskog turnira Australian Opena. Karolina je u posljednjem kvalifikacijskom kolu ubilježila uvjerljivu pobjedu nad Mađaricom Marosi, dok je Jelena Kostanić-Tošić pretrpjela podjednako uvjerljiv poraz...

Karolina Šprem osigurala je svoj peti nastup u glavnom ždrijebu prvog Grand Slam turnira sezone, kojeg ponajviše pamti po osmini finala iz 2005. Šprem je prošla kvalifikacije bez izgubljenog seta i s ukupno samo 12 izgubljenih gemova, a najuvjerljivija je bila u sinoćnjem posljednjem kolu - 29-godišnja Katalin Marosi, 205. na svijetu, srušena je sa 6:1 i 6:2.

U prvom kolu glavnog turnira slijedi susret s 21-godišnjom Bugarkom Cvetanom Pironkovom (44.). Dosad su dvaput stajale na suprotnim stranama - Karolina je slavila 2005. u kvalifikacijama Filderstadta (6:3, 6:7(4), 7:5), a Pironkova uzvratila godinu kasnije u prvom kolu istog turnira, koji je u međuvremenu preseljen u Stuttgart (6:1, 6:4).

Ukoliko svlada Pironkovu, Šprem bi se u drugom kolu srela s boljom iz dvoboja Britanke Melanie South i 16. nositeljice, Francuskinje Marion Bartoli.

Jelena Kostanić-Tošić, koja je bila prva nositeljica kvalifikacija, zapela je u posljednjem kolu. Vodeću hrvatsku tenisačicu je sa 6:1 i 6:3 zaskočila 19. nositeljica, Britanka Elena Baltacha (134.).

Mario Ančić će se u prvom kolu muškog turnira sresti s američkim kvalifikantom Wayneom Odesnikom (116.), protiv kojeg još nije igrao. Odesnik je u kvalifikacijama imao težak posao samo u trećem kolu, s 1:6, 6:2 i 6:3 protiv Australca Petera Luczaka.

Prvog dana glavnog ždrijeba na terenu će biti Šprem i Marin Čilić, 19. nositelj muškog turnira. Šprem i Pironkova će u noći s nedjelje na ponedjeljak u jedan iza ponoći po našem vremenu otvoriti program na terenu broj sedam, dok su Čilić i Južnoafrikanac Kevin Anderson na redu nešto kasnije. Njihov dvoboj je treći iza jedan na terenu broj 19, a prije njih odigrat će se po jedan ženski i muški meč.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!