Zimski sportovi

"Cilj je Veliki kristalni globus"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 19.01.2009.
"Cilj je Veliki kristalni globus"
Foto: Kristijan Komarica

Dioba prve pozicije u jučerašnjem drugom spustu sezone Anji Paerson je donijela 30. pobjedu u Svjetskom kupu, petu u spustu, prvi spustaški podij u Altenmarkt-Zauchenseeu te drugi u ovotjednom dvodnevnom skijaškom programu...

Drugi spust sezone za skijašice neobično je održan tek u siječnju, što je bio razlog brojnih otkaza zbog lošeg vremena na američkoj turneji: "Ova pobjeda je za mene jako važna, spust dobro skijam još od studenoga, ali vrijeme je u Lake Louise i St. Moritzu bilo daleko od idealnog pa to nisam mogla pokazati tada. Moram priznati da sam i prošle noći bila u strahu da se i ovdje ne bi ponovila ista situacija, no kada sam ujutro vidjela sunce na kristalno plavom nebu znala sam da je to moj dan. To me dignulo i motiviralo, baš kao i dobri nastupi na treninzima. Htjela sam dobro odskijati i osvojiti prvo mjesto, jučer sam imala odličnu priliku no sve sam zabrljala lošim slalomom."

"Danas mi je uspjelo biti agresivna od prvih vrata, no daleko od toga da nisam imala neke probleme, posebno u donjem dijelu staze. Napravila sam jednu težu pogrešku u zadnjem zavoju i tu dosta izgubila, pa nisam bila sigurna hoću li biti najbrža i preuzeti vodstvo. Bila sam presretna kada sam vidjela broj 1 uz moje ime na kraju utrke, iako sam znala da gore još čekaju odlične spustašice. Bilo ih je uzbudljivo dočekivati zajedno s Dominique, ona je također odvozila jednu impresivnu vožnju."

Podjela prvog mjesta ipak nije tako slatka kao samostalan trijumf, no zato nije i manje važna: "Osjećam se samouvjereno od početka sezone, odlično sam odradila pripremno razdoblje, zadovoljna sam novom opremom i bilo je samo pitanje vremena kada ću potvrditi potencijal za osvajanje Velikog kristalnog globusa. Uvjeti su ovdje napokon bili pošteni, iako je vidljivost u donjem dijelu staze bila nešto slabija. Ne smeta mi što sam prvo mjesto podijelila s Dominique, ona je uostalom i prije nekoliko godina ovdje bila dobra i očito je da joj ova staza odgovara."

Novom je pobjedom Šveđanke također, ponovno aktualizirana i borba za prevlast u ukupnom poretku: "Ova pobjeda mi naravno, diže moral i motivira me za borbu u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Zna se što mi je cilj. U ovom trenutku ne razmišljam previše o Val d'Isereu, u biti, stazu tamo niti ne znam, ali mislim da neću imati problema oko motivacije i nalaženja pravog ritma. Uvijek mi je bilo zabavno riskirati u utrkama za medalje, još od juniorskih dana..."

"U tim utrkama sam puna adrenalina i to mi puno pomaže da se borim i osvajam medalje. Još jedno zlato u Francuskoj bi bilo sjajno postignuće za mene jer sam na svakom natjecanju od 2001. osvojila barem jedno... "

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!