Rukomet

"Ovo je nešto neponovljivo"

Antonija Pavlić • srijeda, 21.01.2009.
"Ovo je nešto neponovljivo"
Foto: Bruno Karadža

Nijedan od izravnih aktera ili pak stručnih sukomentatora RTL televizije nije mogao ostati ravnodušan na spektakl koji je hrvatska rukometna reprezentacija priredila u prepunoj Spaladium Areni. Same riječi hvale imali su Slavko Goluža, Mirza Džomba, Davor Dominiković i Vlado Šola, dok su dva naša najbolja igrača danas, vratar Alilović i Domagoj Duvnjak, posebno nahvalili glasnu publiku...

Mladi 20-godišnji Đakovčanin Domagoj Duvnjak postigao je danas sedam pogodaka i pokazao tako da nakon završetka ere Ivana Balića ipak nećemo "plakati": "Odigrao sam maksimalno, ostavio srce na parketu, uostalom, tako pokušavam igrati uvijek. Nadam se da će se Ivano ubrzo oporaviti, puno nam znači i potreban je ovoj reprezentaciji."

Posebne su pohvale stigle i na adrese gledatelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili Spaladium Arenu: "Ova atmosfera je danas bila fenomenalna. Ne mogu reći da sam se ovome nadao, nikako, pred ovolikom publikom u životu nisam igrao i ne znam hoću li ikada više igrati. S Kuvajtom i Kubom je dvorana bila puna, no atmosfera nije bila ni približno ovakva. Španjolcima se sledila krv u žilama kada su vidjeli kako dvorana ključa, velika hvala navijačima što nas ovako bodre."

Službeno najbolji akter utakmice, vratar Mirko Alilović, skupio je ne baš toliko impresivnih 12 obrana, no i učinak od vrlo dobrih 36 %: "Mislili smo da će biti teško, no čini se da smo se prevarili", počeo je uz osmijeh vratar Ademar Leona. "Još jednom velika hvala publici, nosili su nas cijelo vrijeme, i stvarno ih treba maksimalno pohvaliti."

"Mislim da cijela ekipa danas zaslužuje sve pohvale, nikoga ne treba posebno izdvajati. Sada se treba dobro odmoriti za sutrašnji ogled sa Šveđanima koje će biti puno teži pobijediti jer su mlađi i brži."

Bez riječi je pred kamerama RTL-a ostao i ozlijeđeni Kauboj Davor Dominiković: "Ovo je prvenstveno utakmica koju će svi naši protivnici morati jako dobro izanalizirati. Odigrali smo gotovo do perfekcije, iako smo u početku imali nekih problema sa španjolskom 6-0 obranom... Moglo je tada biti neugodno, no izvukli sa nas pogocima izvana Metličić, Balić i Lacković. Utakmica je do 45. minute praktički bila riješena. Gledao sam Ikera Romera kako razočaran sjeda na klupu i miri se s porazom. Perfektno."

Generalnim je dojmom prezadovoljan bio i Mirza Džomba: "Ovo je savršeno: atmosfera, publika, ova prelijepa dvorana... Na terenu su svi do jednoga odigrali fantastično, za nikoga se ne može reći da nije bio na razini. Prva dva boda su upisana, sada sutra protiv Švedske idemo po još dva, a ako publika i dalje bude ovakva onda ovaj zahuktali hrvatski stroj nitko neće moći zaustaviti."

Pomoćni trener Lina Červara i negdašnji Kauboj Slavko Goluža, situaciju je prokomentirao i iz trenerskog kuta viđenja: "Pobjednik današnje utakmice definitivno je kolektiv. Velika bi stvar bila u drugi krug unijeti četiri boda, zato se treba dobro pripremiti, odmoriti i svakako sutra pobijediti Švedsku."

"Šveđani me zapravo jako podsjećaju na nas iz Portugala 2003: došli su na "mala" vrata, a sada su se isprofilirali u veoma opasnog, ambicioznog i respekta vrijednog suparnika. Ipak, ako sutra dvorana bude ovako ključala siguran sam da ćemo pobijediti."

Još je jedan bivši Kauboj, Vlado Šola, danas bio pun hvale za sve igrače, a osobito za svoje kolege vratare, Alilovića i Loserta: "Svi su igrači danas ostavili srce na parketu, igrali smo kao pravi kolektiv i to je rezultiralo ovakvim porazom španjolske reprezentacije. Pokušali su sve, mijenjali obrane i rotirali no ništa nisu mogli protiv ovakve Hrvatske. Bili smo prepuni ideja, imali dva raspoložena vratara, i bili uistinu nedodirljivi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!