Rukomet

Kradljivac Gojun i letač Čupić

Ivan Forjan • četvrtak, 22.01.2009.
Kradljivac Gojun i letač Čupić
Foto: Bruno Karadža

U emocijama nabijenoj i pozitivnim ozračjem "napumpanoj" atmosferi vruće Spaladium Arene, najbolja generacija hrvatskih rukometaša pokazala je zašto s pravom nosi nadimak "Pakleni". Frajeski se nasmijavši u lice pokislim Šveđanima, Červarovi dečki svima su nam izmamili osmijeh na lice, ali i suzu na oko. Bez pretjerivanja i neopravdane subjektivnosti možemo reći - da, spremni smo za zlato!

Baš kao i jučer, večeras je pobjedio kolektiv. Snagu volje, demonstraciju sile i predavanje iz "Uvoda u rukomet" - sve su to večeras manifestirali naši Kauboji. Dva predstavnika toga kolektiva ponudili su svoja razmišljanja pred kamerama RTL Televizije.

Prvi je to učinio Ivan Čupić, naš najbolji večerašnji strijelac s osam pogodaka: "Svakako mi je čast biti po treći put proglašen za najboljeg igrača utakmice. Važno je da sa četiri boda selimo u Zagreb, to je na kraju ono što se broji. Pored ovakve publike nismo niti mogli odigrati lošu utakmicu, veliko hvala još jednom svima."

Pred dečkima je dan odmora: "Nadam se da ćemo uspjeti popiti pokoju pivicu večeras i zasluženo se odmoriti. Sutra ćemo razmišljati o nadolazećim protivnicima", zaključio je dobro raspoloženi Čupić.

A Jakov Gojun, mladi Splićanin na privremenom radu u Sisku koji slovi za jednu od najvećih nada reprezentacije, večeras je iskoristio veliku priliku odradivši lavovski posao u obrani. Na poziciji centarhalfa zatvarao je kad je bilo potrebno, a posebno pamtimo njegovu izvrsno tempiranu krađu jedne od presudnih lopti te njeno suvereno pospremanje u protivničku mrežu iz kontre.

"Hvala svima na ovako predivnoj podršci, nadam se da će nas ovako divna publika dočekati i u Zagrebu. Ove utakmice za mene znače veliko iskustvo, definitivno ću ih pamtiti cijeli svoj život. Bitno je da ostvarimo još jednu pobjedu i osigurali smo polufinale", zaključio je novi pomoćnik ministra naše obrane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!