Rukomet

"Bio sam emotivno ispražnjen"

Vedran Babić • četvrtak, 22.01.2009.
"Bio sam emotivno ispražnjen"
Foto: Bruno Karadža

I ostali hrvatski reprezentativci bili su dobre volje i puni hvale, kako prema splitskoj publici, tako i prema svojoj igri, koja im je donijela i petu pobjedu...

Kapetan Petar Metličić postigao je dva pogotka, ali je njegov doprinos mnogo veći nego što to broj pogodaka sugerira. "Teško je bilo očekivati utakmicu kao što je bila jučerašnja jer Šveđani su ipak uigraniji i kompaktniji. Mislim da smo mi bili spremniji, a uz ovu publiku i motiviraniji. Sada imamo četiri boda u drugom krugu, ali se ne smijemo opustiti", rekao je Metličić u mix zoni neposredno nakon utakmice.

Jučerašnja utakmica sa Španjolskom ostavila je traga na splitskom asu. "Fizički sam bio u dobrom stanju, ali emotivno sam bio potpuno prazan. Žao mi je što napuštamo Split, ali treba dati šansu i Zagrebu. Još samo želim zahvaliti Splitu u ime svih, presretni smo zbog njihove podrške."

U drugom krugu jedan od protivnika bit će i Mađari, koji su nas prije dva mjeseca porazili na svom terenu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. "Sve je na nama. Ako se mi pripremimo i odigramo kako znamo, nema šanse da izgubimo", samouvjereno je poručio Metličić.

Vratar Mirko Alilović ponovno je bio na visini zadatka, prikupivši 12 obrana. "Ovakvu publiku zaista treba doživjeti. Prvo ćemo se malo odmoriti, zatim proslaviti ova četiri boda, ohladiti glave, pa tek onda razmišljati o sljedećim protivnicima."

Njegov suigrač među vratnicama, Venio Losert, također je dodao kako sutrašnji slobodan dan treba iskoristiti za odmor i osvježenje te je istaknuo kako se splitska publika pokazala kao velika pomoć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!