Tenis

"Živim svoj san"

Ante Jukić • petak, 23.01.2009.
"Živim svoj san"
Foto: EPA

Uz dužno poštovanje prema svim imenima koja oduševljavaju teniske zaljubljenike na vrućem australskom asfaltu, glavna zvijezda prvog Grand Slama sezone je Jelena Dokić, koja se munjevito vraća tamo gdje joj je po kvaliteti uvijek bilo mjesto...

Sport naprosto obožava priče poput ove Jelene Dokić. Australska Srpkinja rodom iz Hrvatske praktički se ostavila tenisa, da bi onda odlučila ponovno "zapeti" i pokazati svima da još u njoj ima dinamita. I eto Jelene u četvrtom kolu Australian Opena...

"Možda ovo i nije najvrednija pobjede moje karijere, ali ono što trenutno osjećam ne može se opisati riječima. Zaista, predivno", blistala je od zadovoljstva Dokić, nakon što je u trećem kolu svog domaćeg Grand Slama na tribine poslala 12-to postavljenu Dankinju, Caroline Wozniacki.

Vezane vijesti

Jelenu na putu prema najboljih 16 tenisačica u Melbourneu nije zaustavio ni gubitak prvog seta. Štoviše, 25-godišnjakinja je to vidjela kao nešto pozitivno:

"Nakon što sam izgubila taj prvi set, počela sam igrati bolje. Rani break u drugom setu potpuno me oslobodio i osjećala sam da polako preuzimam kontrolu meča. Dosad zapravo nisam ni sama znala koliko vrijedim, no pobjedom protiv Caroline, koja praktički spada u Top 10 ženskog tenisa, dokazala sam sama sebi da mogu igrati na najvišoj razini."

Ono što svim gledateljima prvo upada u oči kod "nove" Jelene Dokić, je njen govor tijela na terenu. Nema više toliko emotivnih reakcija i gubljenja koncentracije, sve je podređeno samo prvom sljedećem poenu.

"Sigurno da me je ovih par godina, u kojima se prolazila kroz dosta kriznih trenutaka, očvrsnulo kao osobu. Odlučila sam sama sebi dati još jednu šansu i sve sam podredila tome cilju. Iako, ni u mlađim danima moja predanost na terenu nije dolazila u pitanje, uvijek sam davala sve od sebe. Jedino što sada sve to proživljavam puno zrelije", reći će Jelena, koju u sljedećem kolu očekuje dvoboj s još jednim ugodnim iznenađenjem australskog ljeta, nadolazećom Ruskinjom Alisom Klejbanovom.

Naravno, domaću sportsku javnost zanima može li Dokić i više od tog četvrtog kola, sanja li možda i prvi Grand Slam naslov?

"Moj san se zapravo ostvario već nakon drugog kola. Sve ovo dalje za mene je bonus, tako da se na želim previše opterećivati sljedećim mečevima. Pokušat ću odigrati svoj najbolji tenis, a koliko će me to daleko odvesti, vidjet ćemo", zaključila je povratnica u vrh ženskog tenisa.

Ipak, koliko god Jelena pokušavala čvrsto ostati na zemlji, i koliko god gasila u hipu nabujali optimizam australskih navijača, jedno je sigurno. I njoj misli sežu dalje od Alise Klejbanove...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!