Rukomet

Červar: "Zbog Zagreba u grču"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 24.01.2009.
Červar: "Zbog Zagreba u grču"
Foto: Kristijan Komarica

Nismo briljirali, ali zadržali smo stopostotan učinak i ubilježili izuzetno važna dva boda nakon kojih smo na milimetar od polufinala Svjetskog prvenstva. Svjestan je toga bio i izbornik Lino Červar nakon pobjede protiv Mađarske od 27:22 na otvaranju drugog kruga natjecanja...

Prepuna Arena nije svjedočila rapsodiji Hrvatske, ali najvažnija su dva boda koja su nas primaknula na bod od polufinala. A taj ćemo, nadamo se, osvojiti protiv Slovačke u nedjelju.

Izborniku Červaru treba čestitati na važnoj pobjedi, mada je jasno da Hrvatska nije bila na superiornoj razini, kao što su, primjerice, u prethodnoj utakmici Francuzi bili protiv Švedske.

Červar je na prvom mjestu bio zadovoljan bodovima: "Čestitao bih reprezentaciji Mađarske na fer, korektnoj i kvalitetnoj igri, te svojim igračima koji su u najtežim trenucima utakmice izvukli snagu i zasluženo pobijedili. Moram reći da smo malo igrali u grču, plašili smo se Zagreba da ne bismo razočarali publiku. No, kako se utakmica približavala kraju, imali smo sve čvršću zonu i izvukli smo pobjedu. Trebamo potporu gledatelja i sutra jer nam treba pobjeda protiv Slovačke da bismo došli u polufinale, a onda ćemo razmišljati što dalje."

Mađarski izbornik Janoš Hajdu mogao je biti zadovoljan otporom koji je njegova momčad pružila, iako su Mađari nakon ove utakmice ostali bez šansi za polufinale: "Drago mi je da smo pružili dobar otpor Hrvatskoj koja je igrala pred fenomenalnom publikom. Žao mi je što smo pri kraju napravili nekoliko pogrešaka pa nismo imali priliku dobiti utakmicu. Moglo je biti zanimljivije na kraju, ali nismo bili dovoljno čvrsti. Nadam se da će nas hrvatska publika sutra podržati protiv Švedske."

Najbolji igrač hrvatske reprezentacije, Tonči Valčić, također je naglasio važnost bodova ispred nekog dojma: "Čestitao bih reprezentaciji Mađarske na jako dobrom otporu. Bila je tvrda utakmica, na početku su dobro razbijali našu 3-2-1 obranu, ali zahvaljujući publici smo izdržali do kraja i tako došli do pobjede."

Kao predstavnik mađarskih reprezentativaca na presicu je stigao izvrsni lijevi vanjski Laszlo Nagy: "Čestitke Hrvatskoj koja je jedan od najvećih favorita ovog turnira. Ponosni smo što smo se dugo držali s jednom od najboljih momčadi na svijetu, na kraju smo napravili previše pogrešaka da bismo bili bliži. Nadam se da ćemo sutra napraviti manje pogrešaka i da onda imamo šansu pobijediti Švedsku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!