Rukomet

Duvnjak: "Zagreb poput Splita"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 24.01.2009.
Duvnjak: "Zagreb poput Splita"
Foto: Davor Sajko

Naši su igrači ozarenih lica izlazili s terena nakon još šest uzastopne pobjede na Svjetskom prvenstvu koja ih je dovela na koračić do polufinala...

Mladi Jakov Gojun dobio je dosta minuta protiv Mađarske: "Bila je teška utakmica, ali bitno da smo pobijedili. Malo smo bili umorni, malo je bila prisutna i trema, no kad izađete pred ovoliko divnih ljudi - ne možete igrati loše. Slovačka? Ništa, još jedna teška utakmica, no mi smo bolja momčad."

Domagoj Duvnjak iz utakmice u utakmicu pokazuje kako je već sada izrastao u sjajnog igrača: "Jako teška utakmica, pogotovo prvi dio. Dobro smo igrali obranu, uostalom dobili smo 22 gola. Zahvaljujem se navijačima koji su bili predivni. Nakon Splita smo mislili da se tako nešto ne može ponoviti, ali očito je takva atmosfera gdje god došli. Zaista njima poklanjam ovu pobjedu jer su bili sjajni."

Jednu od najboljih utakmica na prvenstvu odigrao je Tonči Valčić: "Ovakvi divni navijači naprave da potpuno zaboraviš na umor i sve ostale probleme. Igrali smo malo u grču na početku, no najbitnija su nova dva boda s kojima smo napravili veliki korak prema polufinalu."

Ponovno je najefikasniji Hrvat bio Ivan Čupić: "Atmosfera je odlična i zaista se zahvaljujem svima koji su došli i bodrili nas jer su zaista naš osmi igrač." Sljedeći je protivnik Slovačka: "Nismo ih još gledali, no sigurno su dobar protivnik, ali treba uzeti dva boda."

Mirko Alilović nije imao puno obrana, ali je imao nekoliko ključnih koje su riješile utakmicu: "Teška utakmica jer su Mađari igrali jako strpljivo, s dugim napadima - slično kao Koreja. Nismo im dali da se približe i možemo biti zadovoljni."

Pobjedom nad Slovačkom - Hrvatska je u polufinalu: "Ne znamo puno o njima, no oni su svoj cilj ostvarili ulaskom u drugi krug i zato su posebno opasni. Mi smo bolja momčad i ako njih dobijemo - konačno se možemo malo opustiti."

Ivano Balić je naglasio mađarsku obranu: "Bilo je jako teško jer su igrali jako dobru obranu. Drugi dio smo dignuli razinu naše obrane i uspjeli smo povesti i privesti kraju, ali dobri su Mađari. Nisu oni loša momčad."

Francuska se vrlo lako obračunala sa Švedskom: "Nisam gledao utakmicu, ali ja sam rekao prije početka da su Francuzi jedni od kandidata pa me ne iznenađuje što pobjeđuju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!