Rukomet

Pakleni katapulteri iz vanjske linije

Ivan Forjan • subota, 24.01.2009.
Pakleni katapulteri iz vanjske linije
Foto: Davor Sajko

Napadali su naši momci večaras iz svih raspoloživih oružja. U prvi plan iskočili su vanjski igrači, predvođeni sjajnim Tončijem Valčićem. Baš kao i svih prethodnih utakmica, pokazali su taktičku zrelost i spremnost za nadigravanje. Dugo lomivši čvrstu mađarsku 6-0 obranu, dečki Line Červara ipak su na kraju slavili s osjetnom prednošću od pet golova razlike. Pogledajmo njihove pojedinačne učinke:

Venio Losert - Danas Venio nije pronašao minutažnu sreću među vratnicama, ali ipak ostvario stopostotni učinak. U 57. minuti desnom nogom refleksno brani sedmerac Gabora Csaszara te tako otklanja svaku mađarsku nadu.

Mateo Hrvatin - Pretrpivši dva klasična bodychecka trima pogocima iz četiri pokušaja popravio statistiku iz utakmica protiv Španjolske i Švedske. Puljezević i Fazekas danas nisu imali odgovora na njegove mahom ishitrene udarce u prvi kut.

Ivano Balić - Jasno nam je zašto je večeras odlučio zajedno s ostatkom momčadi otpjevati "Morsku vilu". Asistencija iza leđa za Vorija, pogodak iz koraka u Puljezevićeve rašlje te cepelin u režiji Pere Metličića dovoljna su ocjena Balićeve igre.

Domagoj Duvnjak - Četiri pogotka, brze promjene smjera i pravovremeni izlasci u obrani izludili su Mađare. Sigurni smo da mu je Ivano u dugom zagrljaju nakon utakmice prišapnuo: "Mali, samo ti katapultiraj..."

Blaženko Lacković - Nakon promašena prva dva uvodna udarca, zabija u 18. minuti, ali to je bilo sve. Katastrofalan pucački učinak (1/7) upotpunio nekolicinom nepotrebnih "zaveslaja" u obrani. Sve u svemu, nije ovo bio Lacov dan.

Vedran Zrnić - Kao i desnoruki pozicijski kolega Šprem nije danas upisao ni minute. Jedina razlika je u tome što se Zrnić zagrijao i sjedio na klupi, a ne na tribini.

Marko Kopljar - Najviši reprezentativac nije se snašao, bilježimo jedan pokušaj s devet metara koji odlazi pored gola. Isto tako ostavio je dojam labavosti u obrani, morao bi biti čvršći u duelima.

Igor Vori - Uz Tončija Valčića i Čupića naš najkorisniji i najbolji igrač večeras. U obrani savršen na poziciji prednjega u obranama 5-1 i 3-2-1, u napadu razgrtao sve pred sobom. Isprovocirao dva isključenja preagresivnog Herberta te zabio tri pogotka.

Jakov Gojun - Mlađahni i neiskusni Splićanin pokazao je da je još uvijek "prezelen". Defanzivno se poboljšao, pojačao agresivnost, ali nikako si ne smije dopustiti nerezonske šuteve poput onoga koji je danas bez promišljanja ispalio u 26. minuti i teško promašio.

Denis Špoljarić - Novopečeni tata Špoljarić zaradio dvije minute isključenja, ali standardno kvalitetno držao obranu.

Petar Metličić - Kapetan je danas prvi pogodak upisao tek u zadnjim minutama prvog poluvremena, ali je zato u nastavku utrostručio svoj učinak. Primio dosta batina od agresivne mađarske obrane, vukao kad je bilo potrebno.

Josip Valčić - Brata i ostale večeras je grlato bodrio preselivši s tribine na klupu.

Tonči Valčić - Najbolji igrač utakmice. Visokim postotkom šuta (83 %) nadomjestio učinak izgubljenog Lackovića. Ostat će zapamćen i kao čovjek koji je zabio prvi gol u zagrebačkoj Areni na Svjetskom prvenstvu.

Mirko Alilović - Trebat će nam razbranjeniji Mirko do polufinala. Večerašnjih sedam obrana uklapaju se u njegov prosjek, ali već ćemo protiv Francuza vidjeti je li to dovoljno...

Ivan Čupić - Čovjek s najviše satova u našoj reprezentaciji večeras je nastavio svoj impresivan niz sa šest pogodaka. Siguran sa linije sedam metara, siguran prilikom uskoka sa krila. Srećom, nije se ozlijedio prilikom pada na glavu u naguravanju sa Ivancsikom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!