Rukomet

Balić: "Jedno veliko strašno"

Zoran Zdelar • subota, 24.01.2009.
Balić: "Jedno veliko strašno"
Foto: Kristijan Komarica

Ivano Balić nakon utakmice s Mađarskom bio je očekivano iznimno dobro raspoložen, ali mu se ipak nije previše svidjelo pitanje je li mu bilo draže igrati u Splitu ili Zagrebu...

Hrvatska je ubilježila novu pobjedu i od mjesta u polufinalu nas dijeli još tek jedna pobjeda. Ivano Balić djelovalo je pomalo umorno, a novinar RTL-a ga je upitao je li promjena dvorane možda utjecala na to. "Promjena dvorane nije utjecala na mene, nego to što je ovo šesta utakmica. Noge su nam malo teške, pogotovo nama malo starijima. U prvom smo poluvremenu malo igrali obranu loše, Mađari su lako dolazili do golova. Kad smo to sredili sve je bilo u redu."

No, Balić ne sumnja da će izdržati do kraja Svjetskog prvenstva. "Bit' će valjda snage do kraja."

Splićani su zaslužili velike pohvale za stvorenu atmosferu, ali ni Zagreb nije stvorio ništa lošiju atmosferu. Gdje je Baliću bilo ljepše igrati? "Nemojte to pitati. Super je bilo i dolje i ovdje. Bilo je strašno i treba nastaviti tako jer onda ćemo mi igrati strašno i sve će ovo biti jedno veliko strašno", rekao je Balić diplomatski, a na inzistiranje novinara da odluči, dodao je još: "U Hrvatskoj mi je najbolje igrati."

Nije se Balić previše naigrao protiv Mađarske, smeta li ga česta rotacija izbornika Line Červara? "Ne smeta, čuvam snagu i dobro mi je."

Petar Metličić progovorio je nešto malo više o samoj igri reprezentacije, ali nije propustio uputiti i nekoliko komplimenata svojim suigračima. "Mislim da igramo jako pametno. Od početka turnira ne gubimo, nismo nervozni, nismo nestrpljivi. Znamo da pobjeda ne može doći u deset minuta. Pohvalio bih cijelu ekipu, stvarno se svi bore i daju sve od sebe."

Atmosferom u zagrebačkoj Areni iznimno je zadovoljan i Pero. "Uz ovu predivnu publiku fešta iz Splita se nastavlja. Tu je još jedna pobjeda, još smo bliže polufinalu. Stvarno me iz dana u dan iznenađuju ovi momci. Ponosan sam na njih."

Razmišljaju li reprezentativci o nastupu u polufinalu? "Htjeli – ne htjeli, sigurno se malo razmišlja, a nakon ove utakmice i još malo više. Po rezultatima koje imamo, idućom smo pobjedom u polufinalu i to nam mora biti na pameti, znači razmišljati o Slovačkoj. Znamo gdje smo i što nas čeka. Sad se treba malo odmoriti i ujutro ćemo razmišljati za dalje, a snage ima. Ja sigurno da mogu bolje, ali najvažnije da ekipa gura, da igramo bolje. Moja igra će doći."

Metličić također nije mogao odlučiti je li mu atmosfera bila bolja u Spaladium areni ili Areni Zagreb. "Odlično je i ovdje, a siguran sam da ima puno Splićana i u Areni. Drago nam je da je cijela Hrvatska uz nas, atmosfera je bila predivna", zaključio je iskusni reprezentativac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!