Košarka

Novi NBA Amerikanac u Olympiacosu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 26.01.2009.
Novi NBA Amerikanac u Olympiacosu
Foto: Davor Sajko

(Pre)bogati grčki Olympiacos u svoje je redove privukao još jedno NBA ime. Od ponedjeljka će se momčadi našeg Nikole Vujčića na treninzima priključiti američki branič Jannero Pargo...

Vlasnici grčkog Euroligaša Olympiacosa nisu dozvolili da njihov klub dugo vremena ostane bez NBA pažnje. Nakon što se ozlijedio najskuplji košarkaš Europe Josh Childress i pauzirat će još barem mjesec dana, grčki klub u svoje je redove doveo bivšeg NBA braniča Jannera Parga.

Pargo je u Europu stigao na početku ove sezone, u valu koji je "preko bare" odveo nekoliko zanimljivih NBA imena. Potpisao je unosan ugovor za moskovski Dinamo, no tamo se nije dugo zadržao. Cijena nafte je potonula, s njom i financijske mogućnosti ruskih klubova, pa su Moskovljani tražili način kako se rasteretiti 3,5 milijuna dolara vrijednog Amerikančevog ugovora.

Prošle sezone Pargo je bio prva alternacija najboljem razigravaču NBA lige Chrisu Paulu u New Orleans Hornetsima, s kojima je odbio produžiti ugovor smatrajući da zaslužuje više novca. Prije Hornetsa igrao je za Los Angeles Lakerse, Toronto Raptorse i Chicago Bullse, no nigdje nije bio nositelj igre.

Prilično je nejasno kakvu će ulogu Pargo imati u momčadi iz Pireja, jer Panayotis Yannakis već na njegovoj poziciji na raspolaganju ima Thea Papaloukasa, Miloša Teodosića, Yotama Halperina, Lynna Greera i Igora Miloševića.

Gužva na treninzima Olympiacosa i sad je prevelika, no Pargo će dobiti ugovor do kraja sezone. Bit će zanimljivo vidjeti koga će iz trojke Greer - Childress - Pargo Yannakis izbaciti iz momčadi za završnicu grčkog prvenstva, jer tamo smije koristiti samo dva Amerikanca. U Euroligi tih restrikcija nema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!