Nogomet

Nastavljaju se Erikssonove muke

Borna Rupnik • četvrtak, 29.01.2009.
Nastavljaju se Erikssonove muke
Foto: Davor Sajko

Izbornik meksičke nogometne reprezentacije, Sven Göran Eriksson, ne uspijeva pronaći zajedničku valnu duljinu sa svojim sastavom. Nakon što je za dlaku izbjegao ispadanje iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, novi je poraz doživio u vlastitoj domovini...

Meksiko je u srijedu gostovao u Švedskoj i u prijateljskom susretu odmjerio snage s domaćom izabranom vrstom, koja je nastupila o ponešto oslabljenom sastavu. Jedini pogodak na susretu bio je djelo Alexandera Farneruda, koji je u 57. minuti iskoristio pogrešku meksičke obrane. Loptu je nesmotreno izgubio Juan Carlos Valenzuela, a njegov je dar objeručke prihvatio Rasmus Elm i servirao ga Farnerudu.

Obje su momčadi imale još poneku priliku za pogodak, ali Eriksson je ipak nastavio svoj neugodni niz - u posljednjih je šest utakmica upisao samo jednu pobjedu.

Osim toga, švedski se trener i dalje ne osvrće na kritike vezane uz pozivanje nogometaša stranog podrijetla s meksičkim državljanstvom. Protiv Švedske su na teren od prve minute istrčali Argentinci Lucas Ayala i Matias Vuoso te Brazilac Leandro Augusto, a u drugom je dijelu zaigrao još jedan Brazilac, Antonio Naelson. Eriksson se brani tvrdnjom da postupa u skladu s pravilima i da ne shvaća čemu tolika strka.

Put prema Južnoj Africi Meksiko će nastaviti 11. veljače u Sjedinjenim Državama, u sklopu prvog kola posljednje faze kvalifikacija, u koju su se plasirali samo zahvaljujući boljoj gol-razlici od Jamajke. Pritom su ubilježili nekoliko poražavajućih rezultata, poput poraza od spomenute Jamajke i Hondurasa te remija s Kanadom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!