Rukomet

Obrana donijela pobjedu

Ivan Forjan • petak, 30.01.2009.
Obrana donijela pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

Kompletno prvo poluvrijeme odigrala je Hrvatska u iscrpnoj 3-2-1 obrambenoj formaciji koja se večeras pokazala kao dobitna kombinacija. Bez isključenja bili smo do zadnje trećine utakmice, do 40. minute, što je jasan pokazatelj čvrstine i kvalitete u defanzivnoj fazi. Poljaci su pokraj naših gorostasa djelovali zaista slabašno i izgubljeno što potvrđuje i visoka pobjeda od šest golova razlike.

Venio Losert - Najbolji golman prvenstva po obranjenim sedmercima, upotpunio svoju statistiku skinuvši još jedan Tluczynskom, ukupno sedmi. U igri proveo posljednje tri minute utakmice te na svoj kont pribrojio još jednu obranu.

Mateo Hrvatin - Slab večerašnji učinak i dojam ipak popravio efektnim lobom u posljednjoj minuti utakmice. Pamtimo prijestup te neuspješan proboj jedan na jedan.

Ivano Balić - S dva proigravanja na crtu poboljšao svoj dodavački učinak, jednom je zamalo natjerao Jureckog na kupnju mrežice kojom bi spriječio prolaz lopte između nogu. Solidnu predstavu zaključio sjajnim pogotkom u rašlje Szmalova gola.

Domagoj Duvnjak - Prekooceanskim cepelinom s Metličićem u početnoj fazi utakmice dao nagovijestiti da današnju lepršavu igru reprezentacije. Važan kotačić u obrambenom dijelu.

Blaženko Lacković - Nije se previše naigrao, ali upisao se dvaput u strijelce. Forsirao šut u nekoliko navrata, ali njegova igra počinje obećavati, uskoro ćemo imati onog starog Laca.

Marko Kopljar - Na početku drugog dijela odmjenio Metličića u obrambenim zadaćama. U vrlo kratkom vremenskom roku uspio zaraditi dva isključenja, morao bi biti koncentriraniji.

Igor Vori - Iako je danas postigao "samo" tri pogotka, naprosto fascinira njegova izdržljivost. Proveo najviše minuta u igri, blokirao suparničke udarce i izuzetno se dobro kretao na poziciji prednjega u obrani.

Jakov Gojun - Kao i Kopljar, ušao u igru na početku drugoga dijela. Svoje mjesto u kabinetu ministra Špoljarića već ima, bez sumnje će uskoro kandidirati za mjesto vođe obrane. Prirodno mu leži mu mjesto centarhalfa u obrani.

Zlatko Horvat - Omaleni Horvat propustio se upisati u strijelce u izglednoj situaciji iz 56. minute.

Denis Špoljarić - Čuvar ključeva večerašnje obrambene igre reprezentacije. Zaslužio epitet premijera, ministra je već odavno prerastao.

Petar Metličić - Gledali smo dosad najboljeg i najefikasnijeg kapetana, s pet pogodaka uvrstio među prve strijelce utakmice. Izvrsno realizirao cepelin na dodavanje Čupića.

Tonči Valčić - Inače raspucani Tonči svoj arsenal odlučio je sačuvati za nedjeljni finalni ogled s Francuzima. Na početku dvoboja Siodmiak ga dvaput grubo udara u lice, što vjerojatno utječe na Valčićevu raspoloženost večeras te rezultira niti s jednim postignutim pogotkom.

Mirko Alilović - Iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, večeras sakupio 14 obrana što daje naslutiti još jedno briljantno Mirkovo izdanje u nedjelju. Posebno dobar u obranama udaraca s krila.

Ivan Čupić - Možda je izgubio dio prsta, ali je zato dobio krila i nevjerojatnu dozu nepogrešivosti. Dvanaest pogodaka od čega pet iz kaznenih udaraca jasan su pokazatelj Čupićeve raspoloženosti i izvrsnosti. Jedini Kauboj s dvoznamenkastim učinkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!