Rukomet

Pero: "Ovo je bila prilika generacije"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 01.02.2009.
Pero: "Ovo je bila prilika generacije"
Foto: Kristijan Komarica

Zabolio je finalni poraz naše rukometaše, vidjelo se to neposredno po završetku susreta. Bio je veliki udarac izgubiti naslov svjetskih prvaka kod kuće...

Poslije utakmice većina je naših igrača pobjegla na drugi izlaz, što nije korektno jer ljudi žele čuti mišljenja svojih junaka i nakon bolnog poraza, a ne samo nakon pobjeda. Nije korektno ni prema medijima, jer je većina njih gradila pozitivnu atmosferu ovih tjedana, žmireći na jedno oko za neke ne toliko hvale vrijedne poteze igrača ili stručnog stožera. Ipak se radi o finalu SP-a, pa ne bi trebalo biti teško makar procijediti - "Francuzi su bili bolji".

Nije za pohvalu niti Balićev potez kada nije htio primiti srebrnu medalju oko vrata, kao niti činjenica da većina naših rukometaša nije pljeskala pobjednicima Francuzima dok su proglašeni svjetskim prvacima, dok su Poljaci, primjerice, to od reda učinili. Lako je biti velik dok se pobjeđuje, očito malo teže u bolnim porazima. A bolnijeg od ovog ne može biti.

Među onima koji je dao izjavu novinarima bio je najbolji igrač prvenstva Igor Vori: "Mislim da smo danas dali sve od sebe, no oni su bili bolji. Finale je veliki uspjeh i čestitam suigračima kao i navijačima za koje se nadam da nismo razočarali."

Vori definitivno nije bio presretan suđenjem: "Ona dvojca nisu nam dozvolili igrati. Ne volim o sucima, no moje je mišljenje da nam suci danas nisu dozvolili da Hrvatska bude svjetski prvak. Kažem, ne volim o sucima, ali sramota je da doma imamo takvo suđenje."

Kapetan Pero Metličić bio je iskren odavši priznanje Francuzima: "Francuzi su dosta fizički jaki, a suci su dopuštali čvrstu igru. Bolja reprezentacija je pobijedila. Ovo je bila prilika generacije, ali moramo priznati da su Francuzi bolji."

Metličić je pohvalio i suigrača Vorija: "Vori je pokazao da je najbolji igrač na svijetu. Što se tiče mog odlaska iz reprezentacije, ne znam, izbornik i suigrači žele da ostanem, ali ja bih ostavio svoje mjesto mlađima."

Poljaci su, na kraju, ispali sretniji zbog svoje bronce nego mi zbog srebra, ali Metličić kaže da je uvijek tako: "Poljaci su na kraju bili sretniji od nas, jer mi smo tužni nakon teškog poraza. No, tako je uvijek, na dan utakmice bolje je biti treći, ali već dan kasnije..."

Bez obzira na težinu poraza, svoje viđenje finala trebali su dati i Balić, Čupić, Alilović, Lacković i ostali Kauboji, a ne na streljani ostaviti Horvata, Gojuna, Šprema...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!