Tenis

Andrejev bi namještao

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Andrejev bi namještao
Foto: Bojan Poturica

Neočekivan rasplet susreta s Ivanom Dodigom u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa ostavio je Igora Andrejeva pred pitanjem što mu se dogodilo. Objašnjenje je uvijek teško, kad god prvi nositelj rano izgubi na nekom turniru nije lako pronaći razloge, a Rus je poželio samo jedno - ako ikako može, idući put u Zagrebu namjestiti ždrijeb tako da na startu ne ide na hrvatskog tenisača...

"Nisam odigrao dobro, nije to bio moj najbolji tenis. Nedostajalo mi je vremena za prilagodbu nakon dolaska iz otvorenog u dvoranu", probao je Andrejev naći opravdanje za iznenađujući startni poraz od 23-godišnjeg Međugorca, 425. na svijetu: "Očekivao sam da bi moglo biti teško, igra dobro, prošao je kvalifikacije i dobio dobre igrače na tom putu."

Odluka da se ovaj meč odigra u Maloj dvorani Doma sportova nije ga oduševila iako, tvrdi, nije bila od presudnog utjecaja na ishod: "Na jednoj strani terena je odnekuda dolazio dim, vjerojatno od cigareta izvan dvorane i to me najviše smetalo, nije dobro ako nemam svjež zrak dok igram."

Vezane vijesti

Poraz od Dodiga Andrejevu nije bio prvi od nekog Hrvata u prvom kolu Indoorsa. Prije tri godine izgubio je od Marina Čilića kojem je to tada, kao i Dodigu danas, bila prva pobjeda karijere u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, što nas je vratilo na ideju o namještanju. Ždrijeba, da ne bi bilo zabune.

"Tko je radio ždrijeb? Ančić? Eto, zbilja nemam sreće s Hrvatima... Idući put bih ja volio napraviti ždrijeb, a možda odigram i kvalifikacije, kao Tursunov", našalio se posrnuli prvi nositelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!