Tenis

Pomogli Čilić i Đoković

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Pomogli Čilić i Đoković
Foto: Tanja Vučić

Ivan Dodig bio je očekivano presretan nakon najveće pobjede u karijeri. Ima li što bolje od skalpa prvog nositelja za prolazak prvog kola nekog ATP turnira prvi put u karijeri? Dodig je zaista imao razloga za slavlje, a nakon što je "skinuo" Igora Andrejeva i osigurao osminu finala PBZ Zagreb Indoorsa, svoj dio zahvale zaslužili su i Marin Čilić i Novak Đoković...

"Stvarno mislim da sam, kao i jučer, odigrao jako dobro, čak i bolje. Zaista sam zadovoljan i nadam se da ću uspjeti nastaviti ovako", kazao je Ivan Dodig, kojem je očito puno pomoglo što je na ogled s Igorom Andrejevim došao nakon tri pobjede u kvalifikacijama. Stigao je dobro upoznati teren, Rus nije imao tu priliku.

Danas se igralo u Maloj dvorani Doma sportova, što je 23-godišnjem Međugorcu sjelo kao naručeno: "Jučer sam u trećem kolu kvalifikacija primijetio da mi više odgovara igrati tamo nego na centralnom terenu, hvala organizatoru što me stavio u Malu", dodao je Dodig.

Vezane vijesti

"U cijeli meč sam ušao opušteno, nisam mislio s kim igram", nastavio je Ivan: "Na prvu meč-loptu sam zakasnio izaći na volej i to sam platio, no kasnije sam odservirao kako treba i bilo je dobro." Igrao je poen za poen, pokazalo se kao idealan recept za pobjedu: "Nisam mislio o rezultatu, tek kad sam dobio shvatio sam da je meč gotov."

Pomogli su savjeti Marina Čilića, Dodigovog mlađeg i slavnijeg sugrađanina, koji je zaslužio zahvalu nakon pobjede: "Marin i ja smo dobri prijatelji, bili smo u kontaktu, kad god može pomaže mi savjetima i puno mu hvala na tome... Upozorio me na forhend kao najbolji udarac Andrejeva, rekao je i da ga moram pritiskati, ne dati mu da vodi igru."

Nije pomogao samo Čilić - koristio je i prošlogodišnji dvoboj s Novakom Đokovićem u prvom kolu Marseillea, kojeg je treći na svijetu dobio sa 6:1 i 6:4. Dodig je ovog puta bio spremniji za iznenađenje koje je izveo identičnim rezultatom s kojim je tada izgubio: "Taj meč mi je vjerojatno pomogao da se opustim, bio mi je prvi na ATP Touru, dosta ljudi na tribinama, sve je bilo prvo..."

Protiv Andrejeva nije bilo prevelike podrške s tribina ("Vjerojatno su svi očekivali da ću izgubiti, nisu mislili da je to važan meč"), no u osmini finala bi moglo biti bolje. Dodig će dočekati još jednog zvučnog protivnika, boljeg iz dvoboja Dmitrija Tursunova i Ernestsa Gulbisa, a poželio je Tursunova: "Gulbis je jači na servisu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!