Tenis

Prekid domaće serije

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Prekid domaće serije
Foto: Ivor Krapac

Niz pobjeda hrvatskih aduta u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa prekinut je porazom Nikole Mektića. 20-godišnji Zagrepčanin, koji je u glavni turnir ušao s pozivnicom, solidno se nosio s puno iskusnijim Čehom Janom Hernychom, ali bez opipljive nagrade...

"Super iskustvo? Nije prvi puta da čujem da mi je ovo super iskustvo, već sam prikupio dosta takvog iskustva", s ciničnom primjedbom samom sebi prokomentirao je Nikola Mektić poraz od Jana Hernycha na startu zagrebačkog dvoranskog turnira. 29-godišnji Čeh slavio je sa 6:3, 7:5 i time drugu godinu zaredom zaustavio Mektića na zagrebačkom Indoorsu - lani su se sreli u prvom kolu kvalifikacija, uz 7:6(5), 4:6 i 6:4 u Hernychovu korist.

Ovog puta Čeh je prošao uz break u drugom gemu prvog seta i preokret nakon zaostatka od 3:1 u drugom. Mladi Zagrepčanin imao je još nekoliko prilika pored tog breaka prednosti u drugoj dionici, uključujući i dvije nevezane set-lopte na Hernychovom servisu pri zaostatku od 5:4, koje bi osigurale ulazak u treći set - no, nije išlo.

"Zadovoljan sam nastupom, moglo je i gore, a naravno, i bolje. Igra je bila u redu, razočaran sam što sam izgubio", rekao je 20-godišnji hrvatski adut.

"Nije bilo problema s tremom, nisam je osjećao, ne mislim da je to imalo utjecaj na moju igru", nastavio je Mektić, dodajući da se baš i nije nadao pozivnici s obzirom da je u posljednje vrijeme manje trenirao zbog problema sa stopalom: "Još uvijek nisam na 100 % kad trčim, pogotovo kad krenem na forhend - ponekad me presječe, ali mislim da će biti u redu."

Hernycha je zapamtio iz lanjskog susreta u kvalifikacijama, no kako je ustvrdio, bilo bi bolje da nije: "Prošle godine sam protiv njega odigrao neizvjestan meč, mogao sam isto tako i dobiti, danas sam vjerovao da imam nekakvu šansu... Možda bi bilo drugačije da sam igrao protiv nositelja, pristup bi bio opušteniji."

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2009., prvo kolo: Hernych (Češka) - Mektić (Hrvatska, WC) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!