Tenis

Karlović za šest

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Karlović za šest
Foto: FaH

Posljednji nastup hrvatskog igrača u utorak donio nam je šestog domaćeg predstavnika u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Ivo Karlović nije se dao iznenaditi protiv potencijalno neugodnog Nijemca Philippa Petzschnera...

Po jedan break u svakom setu bio je dovoljan opuštenom i raspoloženom Ivi Karloviću da sa 6:3 i 6:4 izađe na kraj s 24-godišnjim Philippom Petzschnerom, 67. na svijetu, koji u karijeri već ima i jedan ATP naslov na sličnoj podlozi, lani u Beču. Bezazlen sigurno nije, ali protiv Karla nije mogao puno.

Trećepostavljeni 208 cm visoki Zagrepčanin slavio je uz break u drugom gemu prvog i prvom gemu drugog seta, dok je na servisu bio uobičajeno jak. Nijemac je potopljen s 15 asova, visokih 67 % ubačenog prvog i bez Karlovićevog suočavanja s break-loptom tijekom cijelog meča.

Bilo je toliko lako da je nakon pobjede ostalo prostora za nekoliko drugih tema. Prvo o branitelju naslova Sergeju Stahovskom, koji ga je lani zaustavio u prvom kolu, a sad čeka u osmini finala: "Očito mu odgovara podloga ovdje, još nije izgubio u glavnom turniru, samo jedanput u kvalifikacijama... No, i ja se osjećam odlično ovdje, pred svojim prijateljima, obitelji i sugrađanima, nadam se da ću odigrati isto kao i danas."

Karlov cilj za idući meč je, naravno, pobjeda, a u sezoni želi ulazak među prvih deset na svijetu: "Jako bih volio u Top 10, nije nedostižno iako je teško jer je konkurencija izuzetno jaka. No, mislim da imam kvalitetu i uz malo sreće se i to može ostvariti."

Posao će biti nešto teži s obzirom na promjene u sustavu bodovanja i renkinga na ATP Touru, koje su, kazao je Ivo, dovele do toga da se poveća razmak između onih najboljih i igrača iza 15. - 20. mjesta: "Dosad se pokazalo da su neke inovacije od strane ATP-a završile više-manje neslavno, no nikad se ne zna."

U lov na Top 10 Ivo će ove sezone ići s novim Babolatovim reketom, kojeg je uzeo zbog boljeg drugog servisa i igre s crte na sporijim podlogama, a ukratko ga je opisao kao "šljucu, bombu i avion". Bit će još asova, izgleda.

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2009., prvo kolo: Karlović (Hrvatska, 3) - Petzschner (Njemačka) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!