Tenis

Hrvatska senzacija!

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
Hrvatska senzacija!
Foto: Tanja Vučić

Nakon odličnog hrvatskog ponedjeljka na PBZ Zagreb Indoorsu, utorak je počeo pravom senzacijom. Ivan Dodig nastavio je niz iz kvalifikacija i u prvom kolu glavnog turnira eliminirao prvog nositelja Igora Andrejeva...

Nakon što se u ponedjeljak upisao Antonio Veić, kojem je pobjeda nad Guillermom Canasom bila prva u karijeri u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, dan kasnije je istu stvar napravio i Ivan Dodig. 23-godišnjak iz Međugorja priredio je golemo iznenađenje nakon dolaska iz kvalifikacija, nastavivši uspješni zagrebački niz sa 6:1 i 6:4 protiv prvopostavljenog Rusa Igora Andrejeva.

Dodigu je jedini dosadašnji nastup u glavnom ždrijebu na ATP Touru bio prošlogodišnji u Marseilleu, kad je također došao iz kvalifikacija, da bi u prvom kolu, kao i u Zagrebu, morao na prvog nositelja. Novak Đoković tada ga je zaustavio sa 6:1 i 6:4 - istim rezultatom kojim je danas iz ždrijeba ispratio nesretnog Andrejeva.

Rus se u prvom setu nije uspio snaći protiv razigranog hrvatskog aduta. Dodig je u kvalifikacijama očito ušao u ritam, dobro upoznao podlogu na kojoj se igra na ovom turniru i odlično to iskoristio početkom meča, ne poklanjajući gotovo ništa svom prvopostavljenom suparniku - što se pokazalo dovoljnim za prolaz s dva breaka i samo jednim ispuštenim gemom.

U drugoj dionici bilo je izjednačenije, a presudio je Dodigov break u trećem gemu. Ostatak je odradio na danas vrlo sigurnom servisu, bez ijedne break-lopte prvog nositelja u cijelom meču i s ukupno 13 izgubljenih poena u devet servis-gemova. Nije loše, točnije, sjajno je za sudar 425. i 21. tenisača svijeta...

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2009., prvo kolo: I. Dodig (Hrvatska, Q) - Andrejev (Rusija, 1) 6:1, 6:4, Troicki (Srbija) - Bolelli (Italija, 8) 6:3, 6:4, Stahovski (Ukrajina) - Hrbaty (Slovačka, Q) 6:2, 4:6, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!