Tenis

"Nisam pomislio na poraz"

Ivor Krapac • utorak, 03.02.2009.
"Nisam pomislio na poraz"
Foto: FaH

Kako je kazao nakon neočekivano teškog posla u prvom kolu protiv Lukaša Lacka, Mario Ančić svjestan je da u nastavku tjedna na PBZ Zagreb Indoorsu može i mora bolje. U četvrtak slijedi Teimuraz Gabašvili, koji će biti će novi, još jači izazov...

Moglo je završiti u dva seta, ali i s Ančićevim porazom u trećem. Kocka je ovog puta pala na stranu sedmopostavljenog hrvatskog igrača, koji je bio sretan zbog pobjede i nezadovoljan igrom.

"Mislim da sam set i pol odlično kontrolirao stvari, dok sam se nakon toga, s obzirom da sam lako dobivao svoje servise, malo opustio i stvari su se zakomplicirale", komentirao je Mario: "U trećem setu on je odigrao fantastično, a ja sam se još malo tražio na ovoj podlozi, no pobjeda je tu - idemo dalje, u drugom kolu trebat će biti bolje."

Prilagođavanje na podlogu, koja je, kazat će Ančić, sporija od prošlogodišnje, glavni je razlog današnjih problema: "Tu se još malo tražim, nisam još na 100 % i ne mogu reći da igram briljantno, ali 95 % mečeva ionako dobiješ kada ne odigraš sjajno."

Nakon propuštene prilike da riješi meč u dva seta, u trećem je bilo jako opasno kod 4:4 i 0:40, no Mario se ni u tom trenutku nije prepao da se to ne može spasiti: "To je tenis, break-lopte treba izvući. Ne želim reći da sam uživao u tim trenucima, ali najvažnija je pobjeda... Da sam mislio da ću izgubiti sada ne bih bio u ovoj poziciji."

Svoj dio odradili su i navijači, kojih je na tribinama Ledene bilo pristojan broj, oko 1.500 ili čak malo više: "Publika je puno pomogla, u trećem setu bila je stvarno odlična atmosfera. Dignuli su me nakon što sam postao nervozan, nije lako kad znaš da možeš završiti meč za sat vremena, pa uđeš u treći set."

"Prošle godine također nisam najbolje ušao u turnir, no uz njihovo bodrenje počeo sam igrati bolje kako je tjedan išao dalje, nadam se da će se to ponoviti i ovog puta", dodao je Mario.

Teimuraza Gabašvilija Ančić dobro zna, a iako je u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, lani u osmini finala Marseillea, slavio s glatkih 6:3 i 6:2, zna i da je Rus opasan protivnik: "Igra čvrsto s obje strane, ima dobar servis, nema puno slabih točaka osim što ne ide na voleje. Ne smijem upasti u njegov ritam, s ravnim udarcima forhendom i bekhendom, morat ću više miksati, ubacivati i slice."

Morat će izvući pouke i iz današnjeg meča: "Bilo je loše prvenstveno taktički, ulazio sam u previše izmjena s Lackom, trebao sam puno više miksati, biti puno bliže na terenu ili dolaziti naprijed, na mrežu. Puno sam se mučio s reternom, on nije poseban server, kad sam bolje reternirao u posljednjem gemu završilo je dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!