Zimski sportovi

"Lindsey me nije iznenadila"

Antonija Pavlić • utorak, 03.02.2009.
"Lindsey me nije iznenadila"
Foto: EPA

Sve su se skijašice složile danas u Val d'Isereu oko jedne stvari - "Piste Rhone-Alpes" staza na Solaiseu je bila uistinu teška, no uvjeti i priprema iste gotovo idealni. Brončana Austrijanka Andrea Fischbacher bila je, očekivano, presretna plasmanom na postolje, dok su Anja Pärson i Renate Götschl, koje su podlegle pritisku i nisu uspjele završiti utrku, pohvalile prezentaciju zlatne Amerikanke Lindsey Vonn...

Mlada je Švicarka Lara Gut zauzela na svom prvom velikom natjecanju u karijeri solidno 7. mjesto i tako pokazala da će u narednim godinama biti itekako konkurentna u borbi za Globuse u Svjetskome kupu: "Staza je bila odlično pripremljena, nemam apsolutno nikakve zamjerke na nju. Rezultatom sam zadovoljna jer sam napravila nekoliko većih pogrešaka koje su me izravno stajale boljeg rezultata. I dalje sam motivirana, nadam se još ponekoj dobroj vožnji."

Jedna od onih koje su danas podbacile je i Amerikanka Julia Mancuso: "Bila sam preizravna i preagresivna, u jedna vrata sam ušla preblizu i jednostavno pala. Prvi dio staze je bio dosta 'zamkovit' i sada kada razmišljam zaključujem da sam možda trebala ići opreznije. Išla sam na sve ili ništa, završilo je, nažalost, s ništa. Sretna sam zbog Lindsey i njezine pobjede iako sam bila malo iznenađena kada je u cilj ušla s prednošću; činila mi se malo rezervirana, no puno je nadoknadila u donjem dijelu staze."

Anja Pärson i Renate Götschl također nisu impresionirale. Dvostruka pobjednica ove discipline na posljednja dva prvenstva nije uspjela stazu završiti na regularan način, baš kao i Götschl, koja je ovdje pak stremila vraćanju dobre forme i možda 'pokojoj' medalji: "Nisam uspjela biti agresivna kako sam htjela, vidljivost je bila dosta slaba i nisam mogla dobro vidjeti vrata. Ovo je jedna od najtežih utrka koje smo imali na svjetskim prvenstvima, sunce je danas obasjavalo samo mušku stazu, na našoj je bila sjena. Nadam se da će se to u narednim utrkama popraviti.", rekla je Šveđanka.

Pohvale je pak uputila na adresu današnje slavodobitnice: "Lindsey je danas potpuno zaslužila pobjedu. Apsolutno je perfektna na snijegu, vozi mirno, nonšalantno i ima idealnu putanju. Nisam iznenađena njezinom pobjedom, definitivno ju je zaslužila."

Elokventnija i pričljivija nije bila niti Götschl: "Danas nisam uspjela napraviti baš ništa, sada mi ostaje samo koncentrirati se na sljedeće izazove. Bila sam preagresivna, predirektna u vratima. Što ćete, pogreške se događaju..."

Andrea Fischbacher je sa startnim brojem 14 baš kao i Marie Marchand-Arvier na drugoj poziciji, iznenadila danas u Val d'Isereu i došla do prve medalje s velikih natjecanja u karijeri: "Jako sam sretna zbog ove medalje, postava staze je bila dosta teška, no vremenski uvjeti kao i priprema terena odlični. Znala sam da mogu odraditi dobru vožnju, no postolju se nisam nadala."

"Mislila sam da nisam brza, hvala Bogu što sam bila u krivu", sa smiješkom je na kraju zaključila Austrijanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!