Zimski sportovi

Vonn na korak do novog zlata

Petar Plevnik • petak, 06.02.2009.
Vonn na korak do novog zlata
Foto: EPA

Nakon vožnje spusta prilično je jasno kako će zlato u superkombinaciji u ruke sjajne Lindsey Vonn. Slalomska utrka trebala bi tek potvrditi nadmoć Amerikanke, a puno više uzbuđenja moglo bi biti u borbi za srebro i broncu...

Pravo čudo morali bi se dogoditi danas u Val d'Iseru da Lindsey Vonn ne dođe do svog drugog zlata na Svjetskom prvenstvu. Još jednom sjajnom spustaškom vožnjom Amerikanka si je uoči slalomske vožnje osigurala gotovo sekundu i pol prednosti uoči Nijemice Marije Riesch te Austrijanke Kathrin Zettel, jedine dvije koje bi mogle ugroziti njezinu pobjedu.

Iako je još prekjučer teško pala na treningu spusta, čime je dovela u pitanju svoj daljnji nastup na Svjetskom prvenstvu, Maria Riesch danas se hrabro spustila zahtjevnom stazom Rhone-Alpes i odvozi li Nijemica slalom onako kako zna, u najmanju ruku srebro, bi trebalo biti dobra utjeha za danas prikazano.

Vezane vijesti

Zahvaljujući vrlo solidnoj spustaškoj vožnji u prigodu umiješati se u borbu za medalje došla je i mlada Maruša Ferk. 20-godišnja Slovenka, koja je trećim mjestom na posljednjem slalomu sezone u Garmisch Partenkirchenu iznenadila sve, ostvarila je osmo vrijeme spusta, s tek nešto više od pola sekunde zaostatka za Riesch i Zettel.

Novo razočaranje doživjela je jedna od glavnih favoritkinja Šveđanka Anja Paerson. Nakon što je izletila u superveleslalomu, trostruka osvajačica zlata sa Svjetskog prvenstva u Areu izletjela je i u današnjem spustu i tako ostala bez prigode braniti naslov osvojen prije dvije godine.

Slalomska vožnja na rasporedu je u 14 sati.

Svjetsko prvenstvo, Val d'Isere, superkombinacija, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:30.49
2. Lara Gut (Švicarska) +0.14
3. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.54
4. Maria Riesch (Njemačka) +1.43
5. Kathrin Zettel (Austrija) +1.48
6. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +1.66
7. Stacey Cook (SAD) +1.88
8. Maruša Ferk (Slovenija) +1.92
9. Fabienne Suter (Švicarska) +1.96
10. Daniela Merighetti (Italija) +2.14
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!