Liga prvaka (Ž) - Grupa 1, 1. kolo, 07.02.2009.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 30:31 Hypo Niederösterreich
Hypo Niederösterreich

Oscilacijama izgubile susret

Ivana Strahija • subota, 07.02.2009.
Oscilacijama izgubile susret
Foto: Kristijan Komarica

U prvom kolu glavne runde Lige prvakinja naše predstavnice u Koprivnici nisu uspjele svladati renomirani Hypo. Razlog tome su već poslovične oscilacije u igri i nešto slabija obrana.

U prvom kolu glavne runde Lige prvakinja, koju Podravka nije vidjela već deset godina, Koprivničanke nisu uspjele slaviti, premda su barem bodu bile nadomak. U posljednjim se minutama naime vodila žestoka borba, koju je za Podravku izgubila Kožnjak, jer je mogla pogoditi za 31:31.

No, da krenemo redom. Naše predstavnice u elitnom natjecanju jako dobro otvaraju susret, pogocima Pasičnik i Đokić odlaze na 4:2, što se ipak pokazalo premalim odmakom od agilnih Austrijanki.

Kirsner naime vrlo brzo okreće susret u korist gošći i premda Ungureanu, koja je i sama igrala u Hypu dvije godine, pokušava održati naše djevojke u egalu, nema previše pomoći od strijelaca. Do 10. minute skupilo se +3 za Hypo, da bismo tada vidjeli prvi od nekoliko povrata Koprivničanki u igru.

Na 7:7 poravnavaju Todorovska i Šerić, a kad je Hypu isključena Toth prepuna je dvorana u Koprivnici pomislila - to je to. Međutim, i s igračicom manje Austrijanke lako prolaze obranu domaćih, posebno je dobra De Nasciento, a uz obrane Englert Hypo na odmor odlazi s novih +3.

Nimalo nije zadovoljan bio pomoćni trener Podravke Mato Matijević nakon prvih 30 minuta, koji je za HRT rekao: "Prema Hypu pokazujemo previše respekta, u obrani smo nedovoljno agresivni i ukočeni. Austrijanke to znaju iskoristiti, Ačimović nam s vanjske pozicije radi što želi i to nije dobro. Ne provodimo na parketu ono što smo dogovorili na treningu, imamo mnogo tehničkih grešaka."

Slično se nastavilo i u drugom dijelu susreta. Kao Gaussova krivulja kretala se igra Kokica, pa tako prvo dobro koriste igračicu manje u austrijskim redovima i primiču se na -2, pomaže i Ungureanu na golu, da bi do 40. minute već gubile -5.

"Žuta minuta" potrajala je do 54. minute, kad konačno Penezić dovodi rezultat u egal na 28:28, nakon još jedne sjajne intervencije rumunjske vratarke na koprivničkom golu. Posljednje su minute pravi triler za živce vatrenih navijača: Ačimović vodi Hypo na +1, opet izjednačuje Kožnjak, potom Englert brani šut Penezić, da bi Piedade u 57. minuti pogodila za +2 (29:31).

Prvi su sedmerac Koprivničanke dobile u 58. minuti, realizirala ga je Penezić i tako postavila konačan rezultat od 30:31. No, u zadnje dvije minute mogle su, i trebale, naše Kokice izvući barem bod. Ungureanu je svoje na golu obranila i pružila priliku suigračicama za izjednačenje, no Kožnjak je u taj napad propustila i tako ostavila Podravku bez bodova.

Nakon susreta trener Podravke Zdravko Zovko nije bio previše zadovoljan: "Mogli smo izvući bod, no sve smo ostavili za posljednju loptu. Bilo je mnogo tehničkih pogrešaka, to je i za očekivati u utakmici s toliko golova, no jasno je da se moramo mnogo bolje pripremiti za ono što slijedi", rekao je Zovko HRT-u.

A slijede dva gostovanja, prvo kod Viborga, zatim i kod Ikasta. "Pokazali smo da možemo igrati protiv Hypa, a ako možemo protiv njih možemo i protiv Dankinja", zaključio je u pozitivnom tonu Zovko.

Liga prvakinja, Grupa 1, prvo kolo:
Podravka Vegeta - Hypo Niederosterreich 30:31 (14:17)

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Podravka Vegeta30:31Hypo Niederösterreich
Ikast-Brande EH24:38Viborg
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!