Nogomet

Boca izraziti favorit Clausure

Maja Giljanović • subota, 07.02.2009.
Boca izraziti favorit Clausure
Foto: Sandro Donda

U triler završnici prvak Aperture prije niti 60 dana Boca Juniors u Clausuru u 1. kolu gostuje u Jujuyu...

Boca je i u Clausuri neprijeporni favorit. Pivotalni igrač Boce na čijim je sjajnim igrama momčad Carlosa Ischije u trokutu protiv Tigrea i San Lorenza osvojila naslov - Apertura 2008. je 23. Bocin naslov u Argentini - Juan Roman Riquelme, međutim, zaziva oprez.

"Osvojili smo Aperturu, ali ni u kom se slučaju ne smijemo zanositi da ćemo se samo tako prošetati Clausurom. Tu su i San Lorenzo i Independiente i Velez i Estudiantes, a River neću ni spominjati".

Upravo je River Plate najveća nepoznanica. Nakon ponižavajućeg 20. mjesta u Aperturi novom treneru Gorositu u momčad je doveden primjerice Ariel Burrito Ortega, vraćen je iz SAD-a Marcelo Gallardo te je Boci ispred nosa preotet ubojiti Orco Fabbiani. Ne zakaže li Buonanotte i u 2009., Riverovim navijačima zagarantirani su ljepši dani.

Što se Boce tiče, najveći je dobitak povratak Carlosa Bianchija. Trofejni je trener danas sportski direktor, a prvi potez kojeg je povukao dovođenje je vratara Pata Abbondanzierija iz Getafea. U napadu nakon što se od ozljede koljena oporavio Martin Palermo zastrašujuće zvuči da se za mjesto među prvih 11 bore još i jedan Palacio, Figueroa ili Viatri.

Tigreu koji je osvojio drugo mjesto zbog slabije gol-razlike u Clausuri malo tko vjeruje. Prevladava, naime, mišljenje da je trener Diego Cagna iz kadra kojeg ima prošle sezone izvukao maksimum maksimuma te ovog puta neće biti relevantan faktor u utrci za naslov.

Za razliku od trećeplasiranog San Lorenza. Trener Russo je zaželio te dobio Bottinellija (Sampdoria) i Santanu (Wolfsburg), dok su mu nositelji igre lani svi redom na čelu s Barrientosom ostali.

Koliko su ozbiljni potvrdili su i u 1. kolu u derbiju vani protiv Tigrea - San Lorenzo je slavio 3:1.

Boca, pak, kreće u gostima protiv Gimnasia y Egrime u Jujuyu, a River (i jedni i drugi igraju sutra) dočekuje Colon iz Santa Fea.

Clausura, 1. kolo:
Tigre - San Lorenzo 1:3, Huracan - San Martin 1:0

Tablica:
1.San Lorenzo 1 1 0 0 +2 3
2.Huracan 1 1 0 0 +1 3
3.San Martin 1 0 0 1 -1 0
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!