Nogomet

Ladićevi novi klinci krenuli pobjedom

Zoran Zdelar • srijeda, 11.02.2009.
Ladićevi novi klinci krenuli pobjedom
Foto: FaH

Prijateljski dvoboj mladih reprezentacija Hrvatske i Makedonije na stadion Žuknica nije privukao prevelik broj gledatelja. Dok neki zbog posla nisu mogli u Kostrenu, drugi su odlučili da će im biti dovoljne dvije utakmice danas (Rijeka – BiH i Rumunjska – Hrvatska). 300-tinjak gledatelja nije ni imalo previše toga za vidjeti, Dražen Ladić tek je krenuo u stvaranje nove generacije pred kvalifikacijski ciklus za plasman u Dansku 2011. godine. Nova Hrvatska je usprkos poteškoćama upisala pobjdu od 2:1...

U uvodnim minutama Makedonija je bila nešto dominantnija, no to nisu uspjeli i iskoristiti te je Hrvatska ubrzo preuzela kontrolu nad loptom. S obzirom na prilično bezidejnu igru, vratar Kristijan Naumovski i nije bio previše zaposlen. U 15. minuti Tičinović je lijepo proigrao Miličevića, no on nije ipak uspio iskoristiti loptu, baš kao ni Palić.

Prva reakcija gledatelja stigla je tek u 21. minuti i to nakon što je Kelava vrlo nespretno reagirao prilikom izbacivanja jedne lopte te ju je jedva odnio pred Samirom Fazljijem. Na odmor se ipak nije išlo bez pogotka, Hrvatska je uspjela zabiti u 33. minuti kada je Sandi Križman bio precizan glavom sa šest do sedam metara udaljenosti nakon izvedenog kornera.

Drugo poluvrijeme donijelo je velik broj izmjena, no ritam utakmice ipak nije pao, pošto je Hrvatska i na klupi imala nekoliko iznimno kvalitetnih igrača poput Badelja i Smrekara. Ladićevi puleni imali su tako iznimno dobru priliku za novi gol u 58. minuti kada Palić ipak nije uspio svladati makedonskog vratara, a nekoliko minuta kasnije iz sjajne pozicije puca i Tičinović, no Naumovski još jednom dobro reagira.

Bilo je to razdoblje kada je Makedonija mogla primiti nekoliko golova, ali ono što nisu promašili naši igrači uspio je obraniti iznimno raspoloženi vratar gostiju. Kazna za promašaje je stigla u obliku Gregorijevskog koji je izjednačio.

Ipak, nova Ladićeva generacija startala je pobjedom. 15-ak minuta prije kraja, raspoloženi Smrekar donio je Hrvatskoj zasluženu pobjedu i smješak na lice izbornika Ladića.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!