Rukomet

Červar otišao iz Zagreba

Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.02.2009.
Červar otišao iz Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

Subotnji poraz od francuskog Chamberyja na otvaranju drugog kruga Lige prvaka donio je, pokazalo se, oproštaj Lina Červara od klupe zagrebačkog Croatia osiguranja. Červar je dva dana kasnije sporazumno raskinuo ugovor s klubom...

Teška pozicija u kojoj se Croatia osiguranje našlo uoči nastavka drugog kruga Lige prvaka, u potrazi za željenim četvrtfinalom, nagnala je Lina Červara na odlazak s klupe CO-a iz, kako su javili iz kluba, "zdravstvenih, moralnih i principijelnih razloga".

Zagrebaše će do kraja sezone voditi Senjanin Maglajlija i Mirko Bašić, a prvi jači izazov bit će im subotnje gostovanje u Celju, kod Pivovarne Laško, u drugom kolu drugog kruga Lige prvaka. Utakmica koja se mora dobiti.

No, to nije sve - u klubu su se odlučili i za novčane kazne. Nakon neočekivanog poraza od Chamberyja u subotu u Ledenoj, igrači i treneri sankcionirani su financijski do visine jednomjesečnog ugovornog primanja, ali od tog udara po džepu još se i stignu izvući - ukoliko se plasiraju u četvrtfinale, kazna se neće primijeniti.

Neki od sadašnjih članova prve momčadi neće ostati u klubu nakon ove sezone s obzirom da su iz CO-a javili da pripremaju i popis s petoricom-šestoricom igrača za transfer-listu, koja će biti objavljena po završetku drugog kruga Lige prvaka, do 10. ožujka. Rukometaši koji se nađu na transfer-listi moći će tražiti svoj novi klub odmah ili do završetka aktualne sezone.

U planu su i pojačanja. Za Ivana Pešića, hrvatskog reprezentativnog vratara koji se oporavlja od divljačkog napada u Veszpremu u kojem je izgubio bubreg, već je najavljen ugovor, a iz kluba javljaju da su u završnim pregovorima s četiri hrvatska i jednim stranim rukometašem koji bi trebali pojačati momčad u narednoj sezoni. Imena su do završetka posla zadržana u tajnosti.

Financijske potešoće u kojima su se Zagrebaši našli, s više od sedam i pol milijuna kuna "teškim" dugom, dovest će do revizije ugovora svih igrača i trenera u klubu, što će se obaviti u narednih desetak dana. Najavljeno je i revidiranje svih ostalih troškova kluba kako se sadašnji, klubu ionako opterećujući dug ne bi još i povećao.

Potres u zagrebačkom klubu je očito obimnih razmjera, a najbolji lijek su, kao i uvijek, pobjede - subotnji dvoboj u Sloveniji donosi prvu priliku za povratak na uspješnije staze.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!