Rukomet

"Červaru ne zamjeram puno"

Ivor Krapac • četvrtak, 19.02.2009.
"Červaru ne zamjeram puno"
Foto: Kristijan Komarica

Utrka rukometaša zagrebačkog Croatia osiguranja za prolazom u četvrtfinale Lige prvaka nastavlja se u subotu u Celju, na gostovanju kod Pivovarne Laško. Više nema prava na pogrešku i ispuštanje bodova, no unatoč neugodnoj situaciji, glavni menadžer kluba Zoran Gobac i dalje je uvjeren da su Zagrebaši favoriti za prolaz. Gobac se osvrnuo i na razlaz s Linom Červarom...

Tri utakmice koje se moraju, ali s obzirom na kvalitetu Zagrebaša, i trebaju dobiti. Tako je Zoran Gobac najavio dvoboje s Pivovarnom Laško i Chambery Savoiem do kraja drugog kruga Lige prvaka. Sa slovenskim prvacima CO igra dvaput, prvo u gostima, a na kraju drugog kruga i kod kuće, dok u međuvremenu čeka gostujući ogled sa Chamberyjem.

"Pred sobom imamo dvije dobre, no rekao bih, prosječno dobre momčadi. Dva detalja morat ćemo riješiti - obje momčadi igraju 5-1, a nažalost, u prošloj utakmici nismo se uspjeli nositi s tih 5-1. To me u prošlom susretu malo razočaralo, naša iskusna momčad to nije riješila", kazao je Gobac, prisjetivši se prošlotjednog domaćeg poraza od Chamberyja.

Vezane vijesti

"Naši igrači tu utakmicu nisu odigrali pod pritiskom, prihvatili su je olako, dok će sada igrati pod pritiskom jer mi utakmice koje slijede moramo dobiti. Imamo kvalitetu za pobjede", dodao je glavni menadžer Zagrebaša: "Mijenjat ćemo u obrani, forsirat ćemo kontakt-igru, tako moramo igrati - najbolji primjer nam je Francuska na SP-u koja nas je 'izudarala' bez da smo reagirali."

Gobac je istaknuo i da će trebati više kontrole i manje brzanja u napadu, što je također bila jedna od mana protiv Chamberyja.

"Nekorektno je da se moramo vaditi u dvije gostujuće utakmice, a imali smo puno lakši način napraviti to kući - imali smo i ranije i protiv Chamberyja utakmicu u džepu, već sada smo mogli misliti o ždrijebu za četvrtfinale", nastavio je Gobac: "I bivši trener ima svoje krivice, ali Červaru ne zamjeram puno. Igrači su u prvom planu, morat će razmišljati o svakoj lopti, kako će je baciti, kako će ići u duel u obrani, stvar je u njihovim glavama."

Svaka od tri preostale utakmice drugog kruga nosit će dodatni pritisak za igrače s obzirom da će svaka biti kvalifikacijska, zaključio je Gobac: "Transfer-listu ćemo objaviti na vrijeme, negdje početkom ožujka, normalno da će puno toga ovisiti o ove tri utakmice - prema onom što se u njima dogodi, složit će se i transfer-lista. Neće ići po babi i stričevima, već po onome što su igrači pružili na terenu, a normalno, i po financijskim mogućnostima kluba. Rezultat nam je najvažniji, on će diktirati i sponzore."

Otpisan, dakle, nije nitko, a u klubu zasad ne žele kalkulirati s imenima, ne prije nego privedu drugi krug Lige prvaka kraju. Utakmice koje slijede bit će svojevrsni kvalifikacijski test za igrače više nego za trenere, dvojac Maglajlija - Bašić koji je preuzeo prvu momčad. U njih, kaže Gobac, klub ima povjerenje: "Pratit ćemo njihov rad, no ove tri utakmice nosit će puno jači presing igračima nego njima."

"S dosadašnjim trenerom razišli smo se vrlo korektno, na njegov zahtjev. Jedna stvar koja je bila presudna je rok trajanja, sedam-osam godina su igrači i trener bili zajedno, vjerojatno je došlo do međusobnog zasićenja", vratio se glavni menadžer Zagrebaša nakratko na rastanak s Linom Červarom: "Treneri koje sad imamo tražit će više duel-igre, Červar je želio da se zatvara tijelom, bez faula, no moramo se prilagoditi kriteriju koji postoji u Europi i svijetu - igra se s prekršajima i oštrinom."

Ako se uspješno izvuče sadašnja situacija, a Gobac je izglede za prolaz u četvrtfinale procijenio na vrlo visokih 70 posto, bit će lakše i do sponzora i ugodnije financijske situacije u slaganju momčadi za sljedeću sezonu: "Imamo dugogodišnji ugovor s Inom i Croatia osiguranjem koji su nam glavni sponzori, no bez rezultata nećemo moći obaviti plan da povećamo proračun. Ako ne budemo u četvrtfinalu, bit će teže pronalaziti sponzore."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!