Zimski sportovi

Ivica stisnuo zube i otputovao u Sestriere

Antonija Pavlić • četvrtak, 19.02.2009.
Ivica stisnuo zube i otputovao u Sestriere
Foto: Kristijan Komarica

Vodeći skijaš Svjetskoga kupa Ivica Kostelić otputovao je ipak danas s ocem Antom u talijanski Sestriere, gdje se ovoga vikenda voze veleslalom i superkombinacija...

Premda je mogući veliki kontingent bodova Profesoru već u startu "oduzela" neugodna ozljeda leđa, zbog koje je još uvijek pod pozamašnim znakom pitanja i cjelokupan njegov nastup u ovom talijanskom skijalištu, prilika za osvajanjem najvećeg i najsjajnijeg Kristalnog globusa primorala je našeg najboljeg skijaša da stisne zube i pokuša što više bodova steći u kompletnom programu.

Dva je puta za Ivicu bila kobna baza u Innerkremsu. Nakon što je prije Garmischa upravo tamo ukočio živac i uslijed toga bio prisiljen propustiti Svjetsko prvenstvo, prije nekoliko je dana ponovno u Austriji doživio gotovo isto, bolovi su se slijedom toga vratili i sa sobom ponovno donijeli brdo problema.

Prilika za osvajanjem Velikog kristalnog globusa i želja za obranom titule najboljeg skijaša svijeta primorala je ipak Ivicu da stisne zube i otputi se u Sestriere te na licu mjesta odluči hoće li nastupiti i u kojim će to disciplinama, ukoliko se ostvari, biti. Prvotni je plan da vozi obje discipline, budući da se situacija s leđima ponovno bitno popravila, no u slučaju da se i najmanji bolovi ponove, kocka odluke trebala bi pasti ipak na nedjeljnu superkombinaciju (super G i slalom).

"Stanje s Ivičinim leđima je danas bilo puno bolje te je tako odlučeno da zajedno s ocem Antom ipak otputuje u Sestriere. Odluku o nastupu i u kojim disciplinama donijet će, imajući uvid u kompletno stanje stvari, na licu mjesta, a najvjerojatniji je rasplet, trenutačno, preskakanje veleslaloma ukoliko se pojave bilo kakve komplikacije", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!