Košarka

"Pokazali smo da možemo protiv Zadra"

Martina Oštrić • petak, 20.02.2009.
"Pokazali smo da možemo protiv Zadra"
Foto: Davor Sajko

Oslabljeni Zadar na svom je terenu dočekao Cibonu, koja im je odnijela pobjedu, te zatvorila vrata finalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića. Nakon utakmice, obojica trenera osvrnula su se na uratke svojih momčadi...

Trener gostujuće momčadi Velimir Perasović smatra da osjetila se razlika između ove utakmice i one u NLB, nije mu to drago jer kup utakmica u Zadru u glavama ljubitelja košarke nema onoliko značenje. "Razlika u atmosferi bila je ogromna", dodao je.

"Mi došli ovdje s ciljem da pobijedimo, jer nakon dva poraza od Zadra bilo je primarno da sami sebi pokažemo da možemo igrati sa Zadrom". Utakmica se u prvom poluvremenu igrala na puno poena, a, kako tvrdi Peras, niti jedan trener ne voli kad se igra bez koncentracije i čvrstih obrana, dok je u drugom poluvremenu bila prava "muška" igra s obje strane. "Mi smo imali više koncentracije, više osvojenih lopti i manje izgubljenih lopti od Zadra što je presudilo", završio je Cibonin strateg.

Trener Zadra Zmago Sagadin nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, prvenstveno obranom koja je dozvolila Ciboni da se otvori, te je istaknuo kako momčadi hitno treba pojačanje pod košem. "U drugom poluvremenu Cibona je teže dolazila do šuteva, te smo na kraju uspjeli uhvatiti priključak, no nismo iskoristili neke situacije koje smo trebali iskoristiti, a to se prvenstveno odnosi na otvorene šuteve".

"Presudila je inferiornost pod košem", smatra Sagadin . "Fizički smo preslabi, ne možemo se nositi s fizički jačim igračima, i njihova agresivnost koja je dovela do toga da smo mi izgubili čak 12 lopti. Bilo je previše grešaka".

Na novinarski upit koliko im je u današnjoj utakmici nedostajao suspendirani Ivanov, Slovenac kaže kako su prvenstveno nedostajali njegovi skokovi, ali i pokoji poen. "Pod hitno trebamo jako tijelo koje može igrati leđima". S druge strane novopridošlom Farmeru ovo je prva utakmica, i on se tek privikava na teren, no, "Već će sljedeća utakmica biti bolja" kazao je trener Zadra dodavši kako moraju učvrstiti sistem i pobjeđivati u gostima.

Trener Zadra osvrnuo se i na mlade zadarske snage. "Treba forsirati Stipčevića i Prostrana, i hvala Bogu da Zadar ima dva vlastita playa. Oni su ipak lideri i oni se grade i rastu, oni se ne rode već ih treba napraviti i mislim da su oboje na dobrom putu."

Tomislav Ružić kaže kako je uvijek teško izgubiti od Cibone na domaćem terenu. "Nismo uspjeli pronaći svoju igru u napadu, a u obrani smo uvijek štekali, i uvijek malo kasnili.

Razočarani Hrvoje Perić čestitao je Ciboni na zasluženoj pobijedi. "Mogu reći da je ovo bila moja katastrofalna izvedba. Promašio sam nekoliko ključnih zicera i stvarno mi je žao", kratak je bio Perić dodavši kako im je večeras ipak nedostajao Ivanov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!