Rukomet

Hypo jedini bez poraza

Ivan Forjan • ponedjeljak, 23.02.2009.
Hypo jedini bez poraza
Foto: EPA

Odigrano je treće kolo glavne runde natjecanja u ženskoj rukometnoj Ligi prvaka. Austrijski Hypo Niederösterreich najuspješnija je ekipa dosadašnjeg toka natjecanja sa stopostotnim učinkom, tri pobjede guraju ih na čelu prve skupine. Najneizvjesnije je pak u drugoj skupini, gdje je Györi porazom u Valcei ponudio svim ekipama jednaku šansu za prolazak u polufinale...

Treće kolo natjecanja obilježio je susret dvije, po mnogima, najjače ekipe natjecanja, austrijskog Hypa i danskog Viborga. Slavile su Austrijanke zadržavši tako prvo mjesto u skupini i ostavši jedina neporažena ekipa u natjecanju. Osim što je izgubio dva važna boda, Viborg se kući vratio igrački oslabljen i za svoju najbolju igračicu, Bojanu Popović. Sve ukazuje na puknuće ligamenata koljena, a bolna grimasa "Dankinje" na duže izbivanje s rukometnih parketa.

Susret je počeo bolje za Dankinje koje su do polovice prvog dijela držale rezultat u egalu, kontroliravši rezultat. No, pri rezultatu 10:10 domaćin se odvaja nošen obranama sjajne Sabine Englert te pogocima Vivien Léránt i Tímee Tóth.

Trener Viborga Jakob Vestergaard nije skrivao razočaranje nakon utakmice: "Teško je izgubiti utakmicu i Bojanu. Počeli smo dobro, ali smo napravili previše pogrešaka u napadu. Iako je obrana funkcionirala dobro, nismo se uspjeli vratiti pri vodstvu domaće ekipe."

U drugoj utakmici prve skupine hrvatski predstavnik u natjecanju, Podravka, uspjela je ostvariti vrlo važnu pobjedu u gostima protiv Ikasta te tako uhvatila zadnju slamku nade za plasman u polufinale.

Promjena trenera očito je pozitivno utjecala na igračice rumunjske Valcee. Ivicu Rimanića i više nego uspješno zamjenio je Radu Voina, zasada trener s punim učinkom u Ligi prvakinja. Valcea se pobjedom nad Györijem prometnula u vodeću ekipu druge skupine zbog boljeg međusobnog omjera s Mađaricama.

Utakmicu su obilježili "pozicijski" dvoboji pa tako valja istaknuti sjajne vratarke Dinu s jedne i Pálinger s druge strane. Također veliku pucačku bitku vodile su Lecusanu iz Valcee te Görbicz iz Györija. Potonja je slavila s tri gola više od Lecusanu, međutim, Rumunjka je zajedno s ostatkom ekipe odnijela onu puno važniju pobjedu, koja donosi bodove i prvo mjesto u skupini.

Prvu pobjedu u glavnom krugu natjecanja, a drugi poraz zaredom ostvarile su rukometašice ljubljanskog Krima odnosno crnogorske Budućnosti. Krim je poveo s četiri pogotka razlike, no do poluvremena se rezultat vraća u neizvjesnost na samo jedan pogodak prednosti za Slovenke.

"Ovo je velika i iznimno važna pobjeda za nas", komentirala je trenerica domaće ekipe, Marta Bon, dodavši: "Ova utakmica je pokazala zašto spadamo pod osam najboljih ekipa Europe. Budućnost se hrabro borila do samoga kraja, ali naša čvrsta obrana je donijela prevagu."

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hypo Niederösterreich30:28Viborg
Ikast-Brande EH28:31Podravka Vegeta
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!