Liga prvaka (Ž) - Grupa 1, 3. kolo, 21.02.2009.
Ikast-Brande EH
Ikast-Brande EH 28:31 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Podravka bolja od Ikasta

Ivana Strahija • subota, 21.02.2009.
Podravka bolja od Ikasta
Foto: Kristijan Komarica

Već poslovične oscilacije u igri Podravke ovog puta nisu potrajale cijelim tijekom susreta protiv danskog Ikasta, pa su naše Kokice zaustavivši kontranapade Dankinja uspjele upisati (pre)važne bodove u borbi za osvajanje Lige prvakinja.

Nakon što su prošlog vikenda izgubile od Viborga (a prije toga i od Hypa), naše su predstavnice u Ligi prvakinja očito dobro iskoristile tjedan dana u Danskoj. Pod čvrstim vodstvom Zdravka Zovka Podravka je protiv još jednog danskog predstavnika, Ikasta, ubilježile velika dva boda.

Ravnopravne su Kokice bile tek u početnim minutama susreta. Nakon 2:1 za naše Dankinje predvođene raspoloženom Nyberg pretrčale pet kontranapada, kojima su nakon deset minuta imale velikih +5 (9:4). Minutu odmora Zovko tada koristi kako bi ukazao Koprivničankama gdje griješe, a učinak je skoro instantan.

Do kraja poluvremena smanjile su Hrvatice na svega –2, i to zaustavivši najjače dansko oružje – kontru i polukontru. Bolja obrana i brže vraćanje nakon napada, potpomognuto obranama Jelčić bilo je dovoljno da Penezić i Todorovska dođu do punog izražaja.

U drugom dijelu utakmice Podravka samo nastavlja započeto. Penezić nakon danskog promašaja koristi nervozu u redovima Ikasta i smanjuje na –1, a ne pomaže domaćima ni isključenje kojeg su zaradile.

Zato pomaže Podravci, odlična je Kožnjak koja postavlja 15:15 u 33. minuti, a pljesak je zavrijedila i Đokić, koja nakon 34 minute igre dovodi gošće u ponovnu prednost. Slijedi buđenje Lovrak, a na 21:16 za naše i danski je trener shvatio da je vrag odnio šalu.

No, ni najjača postava Ikasta nije uspjela preokrenuti rezultat. Približile se Dankinje jesu, čak i opasno blizu na svega –1, ali nije bilo sreće i preciznosti za nešto više. Spomenut ćemo još ozljedu Hammerseng, kojoj je u 53. minuti Tatari nehotice laktom udarila u arkadu, pa je na parketu u Ikastu potekla i krv. Ozljeda na sreću nije bila teška.

Ovom pobjedom Koprivničanke su upisale prva dva boda u glavnoj rundi Lige prvakinja, a u idućem kolu imaju priliku taj konto "podebljati" na domaćem terenu protiv Viborga.

Liga prvakinja, glavna runda, grupa 1, 3. kolo:
Ikast – Podravka 28:31 (15:13)

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hypo Niederösterreich30:28Viborg
Ikast-Brande EH28:31Podravka Vegeta
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!