Rukomet

Veszprem šokirao Montpellier, Kiel siguran

Goran Markuš • utorak, 24.02.2009.
Veszprem šokirao Montpellier, Kiel siguran
Foto: EPA

Iza nas je i četvrto kolo glavnog dijela natjecanja po skupinama u rukometnoj Ligi prvaka. Iznenađenje kola zasigurno je gostujuća pobjeda Veszprema kod francuskog Montpelliera, no najveći sretnici zasigurno su ipak rukometaši Kiela koji su pobjedom protiv Ciudad Madrida osigurali prolazak skupine...

Dok smo o tijesnoj pobjedi HSV-a već smo pisali novom sigurnom domaćom pobjedom Portland San Antonio se izjednačio sa Čehovskim medvedima na odličnom drugom mjestu u ukupnom poretku skupine I. Bila je to sigurna pobjeda domaćina koji su već na poluvrijeme otišli sa +8 da bi do kraja susreta prednost narasla na još većih 11 golova razlike.

Dok se kod poraženog FCK sa osam golova istaknuo tek Anders Christensen domaćine je predvodio fantastičan dvojac Moller Claus Jakobsen (7 golova) - Cristian Malmagro Viana (7 golova). "Nije sramota izgubiti od Portlanda, no sramota je izgubiti na ovakav način", izjavio je trener gostujućeg FCK, Magnus Andersson.

O skupini II, onoj našeg CO Zagreba, već je sve rečeno, a prava iznenađenja pričekala su nas u skupini III. Naime, sjajnom predstavom nakon uvodnih deset minuta Veszprem potpuno preuzima kontrolu nad loptom i konstantom, vrlo pametnom igrom do kraja susreta uspijevaju stvoriti razliku od neočekivano velikih šest golova. Sa šest golova Marko Vujin susret je završio kao najbolji strijelac.

I bez svojeg prvog golmana, Dana Beutlera Flensburg je odradio odlično drugo poluvrijeme te upisao nova dva boda koja ga dižu na drugo mjesto sa samo dva boda zaostatka od vodećeg Veszprema tj. bodom prednosti ispred Ademara i Montpelliera.

Prvo poluvrijeme Ademar na leđima našeg Damira Bičanića (9 golova) sjajno igra čemu svjedoči i činjenica da su u jednom trenutku imali +4, no u nastavku umor ih svladava što domaćini predvođeni Larsom Christiansen (9 golova) znaju iskoristiti i sa pet golova "viška" privode susret kraju.

Ispred prepune domaće dvorane (11000 gledatelja) sjajne obrane Thierryja Omeyera te vrlo raspoložen Nikola Karabatić (6 golova) omogućavaju rani bijeg domaćina na +4, no gosti se ne predaju tako lako i odličnim otvaranjem drugog poluvremena dolaze na samo gol razlike. Ipak, napokon proigrava i Filip Jicha (7 golova) što rezultira sigurnom pobjedom sa sedam golova prednosti, pobjedom koja Kielu već sad osigurava prolazak skupine.

Mirnom pobjedom protiv Svendborga Barcelona je napravila tek prvi korak prema toliko željenom drugom mjestu u ukupnom poretku IV. skupine. Već na samom otvaranju susreta domaćini bježe na +4 kojima se, usprkos fantastičnom Fredriku Raahauge Petersonu (12 poena), gosti do kraja susreta ne uspijevaju ozbiljnije niti približiti te susret završava sa velikih +9 Barcelone.

Ukoliko Kiel uspije pobijediti Ciudad u gostima, a Barcelona dobije oba nadolazeća susreta s napomenom kako Madrid mora pasti sa više od četiri gola razlike, snovi o prolasku mogli bi se mogli i ostvariti. "Ovo je Liga prvaka - ovdje je sve moguće", nakon susreta izjavio je trener Barcelone, Xavier Pascual.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Čehovski Medvedi30:32HSV Hamburg
SDC San Antonio38:27FCK Handbold
1HSV Hamburg 6185:169+1610
2Čehovski Medvedi 6196:190+66
3SDC San Antonio 6174:17406
4FCK Handbold 6180:202-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!