Rukomet

HSV i Chambery korak do sigurnosti

Goran Markuš • četvrtak, 19.02.2009.
HSV i Chambery korak do sigurnosti
Foto: Kristijan Komarica

Novim, vrlo tijesnim pobjedama Chambery i HSV stigli su na mali korak do četvrtfinala rukometne Lige prvaka. Naime, u posljednja dva susreta oba kluba trebaju makar samo jedan bod i prolazak je osiguran...

Iako je HSV nešto bolje otvorio susret, na leđima odličnog ruskog dvojca Konstantin Igropulo (6 golova) - Alexey Kamanin (6 golova) domaćini uskoro izjednačavaju, a potom i bježe na 14:11. Ipak, Hamburg se ne predaje tako lako i pritiskom u obrani do poluvremena izjednačava rezultat.

U vrlo nervoznom otvaranju drugog poluvremena najbolje se snašao gostujući golman Johannes Bitter (15 obrana), koji je sjajnom predstavom omogućio svojoj momčadi na čelu s vrlo raspoloženim Marcinom Lijewskim (10 golova) da se odlijepi i pobjegne na +3 samo 12 minuta prije kraja susreta.

Ipak, Čehovski Medvedi ne predaju se lako i uspijevaju doći do novog izjednačenja kod rezultata 28:28, no Lijewski nije imao namjeru izgubiti već osvojeno i s tri odlična gola omogućava novi bijeg Hamburga i osmu pobjedu u osam dosadašnjih susreta ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

"Odigrali smo odlično drugo poluvrijeme. Svi su mogli vidjeti koliko želimo ta dva boda i sada imamo odlične temelje uoči posljednja dva ogleda u Ligi prvaka", izjavio je presretni trener HSV-a Martin Schwalb. Za kraj vrijedi istaknuti i tri gola našeg Blaženka Lackovića.

Nama puno zanimljiviji bio je ogled francuskog Chamberyja i Löwena. Čvrstom obranom istovremeno iskoristivši podosta grešaka Nijemaca, posebice onih tehničke prirode, domaćini su ipak uspjeli upisati novu pobjedu i tako pobjeći na samom vrhu skupine II.

Bilo je to vrlo napeto prvo poluvrijeme u kojem se posebno istaknuo Čeh Jan Filip (10 golova) zabivši velikih osam golova za goste, no niti to nije bilo dovoljno da se Löwen značajnije odlijepi i na odmor se odlazi kod rezultata 11:12.

Katastrofalan učinak Poljaka Mariusza Jurasika, koji je u 60 minuta zabio samo jednom, u kombinaciji s prečvrstom igrom goste je u nastavku ipak skupo stajao. Naime, do rezultata 19:19 utakmica je igrana u potpunom egalu, no tada treće isključenje, a posredno i crveni karton dobiva Karol Bielecki, da bi nakon promašenog penala inače odličnog Filipa Chambery uspio pobjeći na +2.

Ipak, gosti se ne predaju i kod rezultata 24:23 Jurasik dobiva šansu za novo izjednačenje, no promašuje što gosti iskorištavaju i novim golom osiguravaju velika dva boda. "Izjednačeni rezultat bio bi pravedniji ishod. Igrali smo dobro, no nekoliko lakih šuteva nismo pretvorili u golove što nas je kasnije stajalo bodova. Ipak, ne treba očajavati. Pred nama su dva domaća ogleda, a prolazak u četvrtfinale i dalje je u našim rukama", izjavio je trener Löwena Wolfgang Schwenke.

Stanje u skupini I i II identično je. Vodeći HSV odnosno Chambery vode s po osam bodova i ukoliko osvoje još samo jedan bod u naredna dva ogleda, prolaz im je osiguran. 4-2-0 bodovna razdioba ispod vodećih obećava nam grčevitu borbu klubova, među koje spada i naš CO Zagreb, za toliko željeno četvrtfinale Lige prvaka.

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Čehovski Medvedi30:32HSV Hamburg
SDC San Antonio38:27FCK Handbold
1HSV Hamburg 6185:169+1610
2Čehovski Medvedi 6196:190+66
3SDC San Antonio 6174:17406
4FCK Handbold 6180:202-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!