Košarka

Borba za četvrtfinale se zahuktava

Vedran Babić • srijeda, 25.02.2009.
Borba za četvrtfinale se zahuktava
Foto: EPA

Uz onu istanbulsku između Fenerbahčea i Cibone, večeras su na rasporedu još tri utakmice Eurolige u skupini E, G i H, što znači da ćemo vidjeti iste suparnike u akciji kao i prije dva tjedna...

Skupina E

U ovoj skupini jedna je stvar sigurna - Prokom neće vidjeti četvrtfinale. Sve ostalo je potpuno otvoreno jer Tau Ceramica, Olympiakos i Armani Jeans imaju po dvije pobjede i jedan poraz. Prvi od tih ključnih susreta je onaj između Armanija i Tau Ceramice, novopečenog osvajača španjolskog Kupa kralja. U prošlom kolu u Vitoriji pobjedu je odnio domaćin sa 108:90, stoga milanskoj momčadi neće nedostajati motiva.

"Bit će to nezgodna utakmica jer Tau dolazi u dobroj formi, osokoljen osvajanjem domaćeg Kupa i povratkom ozlijeđenog Tiaga Splittera. Prije dva tjedna smo igrali dobro, ali su oni jednostavno bili bolji i zato su pobijedili s plus 18. Posljednjih nekoliko dana imamo probleme s ozljedama, ali spremni smo odigrati jaku, čvrstu obranu, kao i pokušati povećati kvalitetu u realizaciji", rekao je trener Armanija Piero Bucchi.

Skupina G

Unicaja se nalazi u situaciji biti ili ne biti. S jednom pobjedom i dva poraza dočekuje Partizan, koji bi novim trijumfom u Andaluziji napravio veliki korak ka četvrtfinalu. U tvrdoj i izjednačenoj utakmici u Beogradu domaćin je slavio s tijesnih 60:59, i po treću pobjedu stiže na krilima netom osvojenog Kupa Srbije. Trener Duško Vujošević je u najavi utakmice rekao:

"Obje momčadi su zasigurno umorne zbog Kup utakmica, ali mi smo ipak u prednost s obzirom da smo osvojili naše natjecanje. Svjesni smo da nam pobjeda može odmah donijeti četvrtfinale, no isto tako i Unicaja zna što bi za njih značio poraz. O širini njihove klupe dovoljno govori činjenica da jedan od njihovih ključnih igrača, Thomas Kelati, nije zaigrao niti minute u finalu Kupa. Aito Garcia je sjajan trener i očekujem utakmicu čvrstih obrana i s puno kontri."

U sastavu Unicaje neće biti centra Germana Gabriela, koji ionako nema veliku minutažu, dok će Beograđani na parket izići u punom sastavu predvođeni najboljim strijelcem i asistentom Milenkom Tepićem.

Skupina H

U Ciboninoj skupini CSKA večeras ima priliku osvetiti se Montepaschiju za visok poraz u prošlom kolu (74:56). Nakon razočaravajućeg poraza u polufinalu ruskog Kupa, sigurno je da će košarkaši Ettorea Messine dati maksimum da pobijede pobjednike talijanskog Kupa. Ulog je velik - pobjednik je gotovo pa siguran sudionik četvrtfinala.

CSKA će nastupiti bez Matjaža Smodiša, koji se proteklog vikenda ozlijedio u Kupu, no Messina je uvjeren kako to ne bi trebalo sputati njegovu momčad na putu do pobjede. "Svakako da izostanak Smodiša nije dobar za naše samopouzdanje, ali mi bismo trebali biti spremni na borbu od prve do zadnje minute i pokazati svoju želju i htijenje. Morat ćemo igrati bolje od njih jer njihova agresivna obrana nam je stvarala mnogo problema."

Iskusni razigravač Montepaschija, Terrell McIntyre, u Sieni je bio najefikasniji igrač utakmice, postigavši 21 koš. "Čeka nas teška utakmica jer CSKA je momčad sa sjajnom realizacijom i malim brojem grešaka u napadu, no mi smo u dobroj formi. Osvojili smo Kup po prvi puta u povijesti i naravno da smo malo umorni. Međutim, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i uzmemo prvo mjesto u skupini."

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Armani Milano74:107Baskonia
Olympiakos84:71Asseco Prokom Gdynia
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Armani Milano74:107Baskonia
Olympiakos84:71Asseco Prokom Gdynia
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!