Košarka

Vujčiću odgovara Prokom

Vedran Babić • četvrtak, 26.02.2009.
Vujčiću odgovara Prokom
Foto: EPA

Kompletirano je i 4. kolo Topa 16 Eurolige. Real i Panathinaikos nastavili su svoje maksimalne učinke u gostima kod Maccabija, odnosno Lottomatice te potvrdili prolaz u četvrtfinale, dok je Olympiacos na čelu s raspoloženim Nikolom Vujčićem savladao Prokom i vratio se na diobu prvog mjesta skupine E...

Skupina E

Nikola Vujčić ponovno je bio najbolji pojedinac Olympiacosa u pobjedi nad Prokomom 84:71. Prije dva tjedna Vujo je ubacio 21 koš, a večeras 20 (10/12 za dva) uz šest skokova, tri asistencije, dvije ukradene i tri izgubljene lopte za ukupno 28 minuta igre. Sama utakmica prelomljena je u trećoj četvrtini koju su Grci dobili 27:13, a osim Vujčića, Printezis je dodao 14 koševa, a Papaloukas i Bouroussis po 13. U gostujućem sastavu najviše se istakao s 24 poena David Logan.

Olympiacos se ovom pobjedom izjednačio na vrhu skupine s Tau Ceramicom, pa sada oba kluba imaju po tri pobjede i jedan poraz. Prokom je s četvrtim porazom i teoretski ispao iz svih kombinacija za četvrtfinale i u sljedećem kolu dočekuje momčad iz Vitorije, dok će Olympiacos ugostiti Armani Jeans (2-2).

Skupina F

Madridski Real vraća se s gostovanja u Tel Avivu s punim plijenom nakon što je sa 73:69 nadvisio Maccabi. Na taj način "kraljevski klub" je rezervirao mjesto u četvrtfinalu s maksimalnim učinkom iz četiri utakmice, ali i ostvario 23. pobjedu u 39. međusobnom susretu s najuspješnijim izraelskim klubom. Madriđani su sredinom druge četvrtine vodili 39:23, ali su se domaćini početkom posljednje četvrtine u dva navrata približili na samo tri koša zaostatka.

U samoj završnici Lior Eliyahu pogađa oba slobodna bacanja i prednost Reala iznosi 71:69, no na suprotnoj strani isto je učinio i Raul Lopez te je vratio na plus četiri. To su bili i posljednji koševi na utakmici, jer su domaćini u posljednja dva napada bili neprecizni iza linije 6,25.

Upravo je Lopez bio najefikasniji u gostujućem sastavu sa 17 koševa, a dva manje postigao je Louis Bullock. Hrvatski reprezentativac Marko Tomas na parketu je proveo 12 minuta i za to vrijeme ubacio jednu tricu, uhvatio jedan skok i ukrao jednu loptu. Najraspoloženiji kod Maccabija bio je Portorikanac Carlos Arroyo s 26 koševa.

U drugom susretu večeri Barcelona je u Berlinu deklasirala Albu 75:57 i uknjižila treću pobjedu. Već na poluvremenu je bilo 40:19 za Katalonce, a rekordno vodstvo upisano je u 36. minuti, kada je na semaforu svijetlilo 71:43 za goste.

Juan Carlos Navarro zabio je 18 koševa za Barcelonu, a Immanuel McElroy 11 za Albu, koja je uz Prokom i Lottomaticu jedina momčad bez pobjede u Topu 16.

Skupina G

Pobjedom Panathinaikosa u Rimu otklonjene su i posljednje nepoznanice što se putnika za četvrtfinale iz skupine G tiče. Grci su s 90:71 trijumfirali protiv Lottomatice, što u prijevodu znači da su i oni i Partizan osigurali plasman. Beograđani su sinoć u produžecima izborili pobjedu protiv Unicaje, dok je uz puno manje muke PAO pobijedio Lottomaticu.

Sve do polovice druge četvrtine domaćini su držali utakmicu u egalu, da bi do kraja poluvremena gosti napravili seriju 17:10 i na odmor otišli s plus sedam (45:38). U trećoj dionici Lottomatica je nastojala održati dvoboj u neizvjesnosti, ali na manje od pet koševa zaostataka nije uspjela smanjiti.

U posljednjim minutama razlika je još i narasla, a za kraj spomenimo i kako je Nikola Peković predvodio goste s 20 koševa i sedam skokova.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Armani Milano74:107Baskonia
Olympiakos84:71Asseco Prokom Gdynia
1Olympiakos 51+50
2Baskonia 42+82
3Armani Milano 24-74
4Asseco Prokom Gdynia 15-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!