Tenis

Čileanci u šoku, Hrvatska golem favorit

Ivor Krapac • petak, 27.02.2009.
Čileanci u šoku, Hrvatska golem favorit
Foto: EPA

Tjedan dana do susreta s Hrvatskom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Poreču, Hans Gildemeister, izbornik čileanske reprezentacije, dobio je vijest kojoj se nije nadao - Čileanci će u Hrvatskoj biti bez svog glavnog aduta Fernanda Gonzaleza, 18. na svijetu, koji je otkazao nastup zbog ozljede leđa...

Hrvatski ljubitelji tenisa koji će idućeg vikenda pratiti ogled s Čileancima u Poreču neće na djelu vidjeti glavnog gostujućeg aduta. Fernando Gonzalez odustao je od ovog susreta zbog bolnih leđa, ozljede koja ga je smetala i početkom mjeseca na putu do naslova u Vina del Maru, nakon čega više nije igrao. Gonzalez se nadao da će se stići oporaviti do Davis Cupa - no, ništa od toga, neće se zajedno s reprezentativnim suigračima pripremati u Parizu niti u Poreču biti glavni adut na putu do željenog iznenađenja.

"Katastrofa" i "gotovo nepostojeći izgledi" - tako čileanski El Mercurio piše o stanju u kojem se našla čileanska reprezentacija nakon vijesti da Gonzaleza neće biti, a gledajući koga još Gildemeister ima na raspolaganju, dio o nepostojećim šansama za prolaz uopće nije nerealan.

Nicolas Massu ima ime, nekadašnji je olimpijski pobjednik u singlu i paru, 2004. u Ateni, u rujnu te godine bio je deveti na svijetu - no, danas je daleko od tih izdanja, tek na 81. mjestu ATP ljestvice i s karijerom koja je, s 29 "na leđima", u silaznoj putanji.

Prgavi Paul Capdeville, 94. na svijetu, ipak nije i nikad nije bio na Massuovoj, a potovo Gonzalezovoj razini, mogao bi biti ozbiljna prijetnja jedino na zemljanim terenima, a treći čovjek, Guillermo Hormazabal (327.), ipak je tu vjerojatno samo kao opcija za parove. Hoće li Gildemeister pozvati još nekog nakon Gonzalezovog odustajanja i tko će to biti, još nije poznato.

U singlu će se Čileanci očito morati osloniti na Massua i Capdevillea, a s obzirom da će se igrati na relativno brzoj dvoranskoj tvrdoj podlozi, jasno je da je Hrvatska s Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem i Marijem Ančićem izraziti favorit za proboj u četvrtfinale Svjetske skupine, u kojem bi dočekala boljeg iz startnog susreta SAD-a i Švicarske. Švicarska reprezentacija će na tom gostovanju biti bez također ozlijeđenog Rogera Federera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!