Tenis

Čileanci odredili zamjenu

Ivor Krapac • petak, 27.02.2009.
Čileanci odredili zamjenu
Foto: Zoran Zdelar

Hans Gildemeister, izbornik čileanske reprezentacije, odredio je zamjenu za ozlijeđenog Fernanda Gonzaleza, na kojeg neće moći računati za susret s Hrvatskom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Umjesto prvog čileanskog reketa, Gildemeister je u sastav za susret koji će se odigrati idućeg vikenda u Poreču uvrstio Hansa Podlipnika-Castilla...

Pravu zamjenu za Fernanda Gonzaleza, jasno je, Čileanci nemaju, no izborniku Gildemeisteru nije preostalo ništa drugo nego pozvati dodatnog igrača i kompletirati kvartet za lov na iznenađenje u Hrvatskoj. Odlučio je da uz Nicolasa Massua (81.), Paula Capdevillea (94.) i Guillerma Hormazabala (327.) u sastavu bude i Hans Podlipnik-Castillo, 442. tenisač svijeta.

Gonzalez je odustao od puta u Hrvatsku zbog bolnih leđa zbog kojih je već propustio predviđeni nastup na prošlotjednom ATP turniru u Memphisu, a posljednje mečeve odigrao je početkom mjeseca na putu do naslova u Vina del Maru, kad su i započele njegove muke. Nisu u pitanju samo leđa, već i upala živca zbog koje ima problema s lijevom nogom, a stanje se pogoršalo nakon što je odradio 40 minuta treninga.

S obzirom da neće biti prvog čileanskog reketa, Marin Čilić, Ivo Karlović, Mario Ančić i Roko Karanušić predvođeni izbornikom Goranom Prpićem bit će u ulozi još izrazitijeg favorita za prolazak u četvrtfinale. Ukoliko svladaju oslabljeni Čile, hrvatski tenisači će na četvrtfinalnoj prepreci na svom terenu dočekati bolje iz ogleda SAD-a i Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!