Liga prvaka (Ž) - Grupa 1, 4. kolo, 28.02.2009.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 26:31 Viborg
Viborg

Haraldsen okončala snove o polufinalu

Antonija Pavlić • subota, 28.02.2009.
Haraldsen okončala snove o polufinalu
Foto: Kristijan Komarica

Nakon povratka iz Danske, gdje su odigrale dva susreta i upisale isto toliki broj bodova, rukometašice Podravke Vegete na svom su terenu u Koprivnici rezultatom 26:31 ipak poražene od Viborga, te su time izgubile i svaku šansu da će nakon 11 godina vidjeti polufinale Lige prvakinja. Četiri boda prednosti koja je akumulirao Viborg za posljednja dva kola natjecanja bit će dostatna čak i u slučaju da izgube u oba preostala susreta, budući da u međusobnim ogledima s Podravkom imaju pozitivan omjer od 2:0...

Nakon trijumfa u prošlotjednom susretu protiv danskog Ikasta najbolje hrvatske rukometašice i jedini iole uspješan ženski sportski kolektiv nije uspio važna dva boda osvojiti i na parketu svoje dvorane Gimnazije Frana Galovića, izgubivši rezultatom 26:31 od aktualnog prvaka Europe, danskog Viborga. Tim su si rezultatom Kokice ujedno i poništile daljnje "kormilarenje" svojom sudbinom u elitnoj rundi Lige prvakinja; čak i ako pobijede u preostala dva susreta protiv Hypa i Ikasta, prolaz u polufinale će nakon 11 godina ostati samo nedosanjani san budući da danski klub u međusobnim susretima vodi s 2:0.

Viborg je odmah od početka krenuo hrabro i agresivno, a posebno je raspoložena na vratima bila 28-godišnja Norvežanka Katarine Lunde Haraldsen. Haraldsen je u prvome dijelu u potpunosti zatvorila sve prilaze svojim vratima, već u 18. minuti imala statistiku od impresivnih 11 obrana (na kraju 22), od čega i sva tri dosuđena sedmerca, te tako dovodila do ludila igračice iz Koprivnice.

Vezane vijesti

Korak s prvakinjama Europe uspijevala je držati Podravka sve do rezultata 9:9 u prvom poluvremenu, kada je imala čak i nekoliko dobrih prilika za vodstvo, no nakon 2:1 i pogotka za prednost Pasičnik, koja je nakon toga zbog ozljede koljena morala napustiti igru, nije uspjela više povesti niti ozbiljnije priprijetiti Dankinjama u prvoj etapi susreta.

Najveću pogrešku hrvatskih prvakinja u prvome dijelu možemo tražiti pak u činjenici da su (pre)često ishitrenim šutevima prilično razbranile norvešku golmanicu na vratima Viborga, nije bilo prijeko potrebnog protoka lopte i nerijetko se činilo kako svaka pojedina Kokica pod bilo koju cijenu želi solirati i osobno otići do "kraja".

Jedina donekle pozitivna činjenica koju možemo pribilježiti iz prvih 30 minuta tako je ostao tek jubilarni stoti pogodak u Ligi prvakinja u Podravkinom dresu Kristine Franić; sve je ostalo bilo debelo na strani gošća iz Viborga.

Drugi je dio donio zato potpuno drugu sliku koprivničke momčadi - agresivnu, napadački orijentiranu i nadasve staloženu. Zdravko Zovko je vidljivo, napravio odličan posao u svlačionici, i Kokice su po novom izlasku na teren već u prvih desetak minuta nastavka smanjile sedam na dva pogotka zaostatka.

Potpuno preporođenu igre Podravke donio je i naredan period susreta, raspucale su se dvije Andreje - Penezić i Šerić, a na golu je Haraldsenin učinak iz prvog dijela u potpunosti preuzela izvrsna Ivana Jelčić. Prvi je puta tako Podravka do potpuno zasluženog izjednačenja došla u 22. minuti, no odmah je u sljedećem napadu Maja Kožnjak promašila čisti zicer, i to u vjerojatno ključnom trenutku susreta, nakon kojeg prilike za vodstvo i eventualno osvajanje dva boda, više nije bilo.

U završnim je minutama hrvatskim predstavnicama potpuno ponestalo snage te su Dankinje novom serijom od 5:0 zaključile susret i Podravkine snove o polufinalu Lige prvakinja još malo ostavile na čekanju...

Liga prvakinja, glavna runda, grupa 1, 4. kolo:
Podravka - Viborg (10:17) 26:31

Liga prvaka (Ž) - Grupa 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ikast-Brande EH23:33Hypo Niederösterreich
Podravka Vegeta26:31Viborg
1Viborg 6196:166+3010
2Hypo Niederösterreich 6195:166+2910
3Podravka Vegeta 6177:186-94
4Ikast-Brande EH 6154:204-500

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!